Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tocanita din ficat de curcan, bacon si ciuperci

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Dupa parerea mea, ficatul de curcan. pregatit cum se cuvine, este o adevarata delicatesa culinara.

Tocanita din ficat de curcan, bacon si ciuperci

Tocanita din ficat de curcan, bacon si ciuperci

Ingrediente: 

ficat de pasare (pui, curcan), 

costita afumata/ bacon afumat, 

ulei de floarea soarelui, 

ciuperci, 

usturoi, 

vin alb, sec, 

suc de rosii, 

rosii uscate la soare si conservate in ulei de masline, 

sare grunjoasa, 

piper boabe, 

cimbru uscat, 

foi de dafin, 

patrunjel verde.

Mod de preparare:

Costita afumata taiata bucatele si usturoiul taiat felii subtiri se calesc impreuna intr-o tigaie cu margini inalte, la foc potrivit, amestecand cu o lingura de lemn, sa nu se arda costita.

Ciupercile feliate se calesc impreuna cu costita afumata atunci cand este suficienta grasime lasata de costita, in tigaie. Ciupercile trebuie sa fie rumeni

Se asezoneaza cu putina sare grunjoasa (costita/ baconul sunt destul de sarate), piper boabe proaspat macinat si cimbru uscat.

Se picura vin alb, sec, pentru a da delicatete preparatului.

In tigaie se adauga suc de rosii si cateva felii subtiri de rosii deshidratate, conservate in ulei. Rosiile deshidratate aduc un spor de delicatete in preparat.

Nu este nicio greseala ! In loc de suc de rosii si rosii deshidratate se poate folosi pasta de rosii diluata in putina apa calduta si chiar o cutie cu rosii in bulion.

Ingredientele se amesteca cu o lingura din lemn pentru omogenizare.

Intr-o cratita se calesc in ulei de floarea soarelui, ficatei de curcan, intregi, impreuna cu cateva rondele de ceapa si felii fine de ardei iute.

Se asezoneaza cu sare grunjoasa si piper boabe proaspat macinat. Se poate adauga o frunza de dafin si picura vin alb, sec.

Baconul si ciupercile calite amestecate cu suc de rosii se adauga peste ficateii de curcan, caliti. Se amesteca ingredientele folosind o lingura din lemn. Preparatul se da in cateva clocote pentru omogenizarea gusturilor.

Se presara patrunjel verde tocat fin.

Preparatul se serveste cald, cu mamaliga calda sau cu mamaliga rece data prin ulei de masline si pusa pe gratar.

Ca garnitura se pot folosi chiftelute din legume la cuptor sau trase in ulei de masline in tigaie.

Gurmanzii profesionisti nu vor refuza mustarul pentru ficatei si/ sau mujdeiul de usturoi cu iaurt pentru chiftelutele din legume.

Paharul cu vin rosu trebuie sa fie la indemana mesenilor, pentru un festin reusit.

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!