Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pui in sos de rosii si ardei gras

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Originara din sud-vestul Frantei, reteta este surprinzator de simpla, dar rezultatul este foarte, foarte gustos. Daca preferati, puteti pregati o garnitura de orez sau chiar cartofi prajiti.

Pui in sos de rosii si ardei gras
Pui in sos de rosii si ardei gras

Ingrediente:

– ciocanele de pui 5 buc. (560 g)
– ceapa 1 buc. mare (150 g)
– rosii bucati (din conserva sau proaspete, bine coapte) 200 g
– ardei gras rosu 1 buc. (270 g)
– usturoi 2 catei
– cimbru 1 lingurita
– patrunjel 1 lingurita
– dafin 2 foi
– bacon 6 felii (120 g)
– ulei de masline 1 lingura
– faina 20 g
– unt (65% grasime) 50 g
– vin alb sec 50 ml
– supa de pui sau de vita 250 ml (dintr-un cub)

Mod de preparare:

Incingeti lingura de ulei si puneti baconul, taiat bucatele. Cand baconul s-a rumenit un pic, adaugati ceapa, taiata felii. Lasati-o sa se caleasca.

Puneti usturoiul (taiat felii sau marunt) si ardeiul gras, curatat de cotor si seminte, spalat si taiat fasii. Adaugati si rosiile bucati, dafinul, cimbrul si patrunjelul. Daca aveti verdeata proaspata cu atat mai bine. Puneti un pic de sare si de piper, amestecati si lasati cateva minute, pe foc potrivit, pana cand se evapora din apa lasata de legume. Luati de pe foc.

Pudrati ciocanelele de pui cu sare si piper, dupa care dati-le prin faina. Incingeti untul intr-o cratita si rumeniti un pic, pe toate partile, bucatile de pui. Dati focul mai mic, acoperiti cratita si lasati puiul circa 15 minute, verificand din cand in cand daca mai are zeama. Dati focul mai mare, puneti vinul alb si lasati-l unul-doua minute, pana cand alcoolul se evapora si sosul a scazut la mai putin de jumatate. Adaugati supa fierbinte si mai lasati 8-10 minute, pentru ca sosul sa scada din nou. Puneti sosul de legume peste pui, amestecati si lasati inca doua-trei minute.

Serviti puiul imediat, cu o garnitura dupa preferinte. Daca doriti si aveti patrunjel proaspat, puteti sa presarati un pic direct in farfurie.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!