Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pastitsio

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Pastitsio este o mancare de origine greceasca aromata si satioasa. La noi acasa a fost un real succes, si e si mai buna a doua zi , daca ramane..

Pastitsio

Pastitsio

Ingrediente:

500 gr carne vita macinata

800 gr rosii maruntite conserva

1 ceapa

2 catei usturoi

2 frunze dafin

un praf nucsoara

scortisoara 

2 buc cuisoare ,

sare

piper

oregano

350 gr paste penne

Sos:

500 ml lapte

50 gr unt

50 gr faina

ulei de masline

sare 

piper

Mod de preparare:

Ceapa o taiem marunt si o calim in putin ulei de masline pana devine transparenta. 

Adaugam usturoiul, apoi carnea pana prinde culoare. 

Punem condimentele, frunzele  de dafin si apoi sosul de rosii. 

Lasam la foc mediu spre mic timp de 25-30 minute. 

Daca scade putin sosul mai adaugam apa. 

Intre timp punem apa cu sare la fiert si fierbem pastele.

Pentru sos: 

Topim untul intr-o cratita, adaugam faina, amestecam tot timpul cu un tel, lasam la foc mic un minut, apoi adaugam laptele in fir subtire, amestecand permanent. 

Cand e ingrosat, il asezonam cu piper si nucsoara.

Il dam la o parte.

Gatire:

Pastele le scurgem de apa si punem jumatate din ele intr-o forma ceramica, apoi peste punem tot sosul de rosii, iar deasupra restul de paste. 

Turnam imediat sosul uniform peste paste si dam la cuptor, preincalzit la 180 grade pana se rumeneste frumos.  

Lasam sa se raceasca, apoi servim. 

Nota:

A doua zi dupa ce se incalzesc din nou, se taie mult mai frumos, se pot face cu o zi inainte si apoi la frigider, a doua zi le incalziti la cuptor si le veti putea portiona minunat.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!