Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Mămăligă în crustă cu sote de ciuperci

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Mămăliguţa românească nu trebuie să fie mereu clasică şi tradiţională, cu brânză şi smântână, sau ca garnitură la sarmale. Mămăliguţa poate deveni un preparat sofisticat, alături de un sote de ciuperci delicios.

Mămăligă în crustă cu sote de ciuperci

Mămăligă în crustă cu sote de ciuperci

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceasca ciuperci champignon tocate
  • 400 g ciuperci salbatice amestec congelat
  • 1 lingurita cimbru tocat
  • 1/2 lingurita oregano
  • 3 catei de usturoi
  • 3 cesti supa de legume
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 2 prafuri sare, piper
  • 2 cesti lapte degresat
  • 3/4 ceasca malai grisat
  • 1 ceasca branza rasa

    Mod de preparare:

    Încinge ulei într-o tigaie, la foc mic. Adaugă ciupercile tăiate şi sotează timp de 4 minute. Adaugă ierburile aromate şi usturoiul şi mai amestecă 1 minut.

    Adaugă la ciuperci 1/3 ceaşcă de supă, zeama de lămâie, sarea şi piperul.

    Amestecă laptele cu o ceaşcă şi jumătate de supă şi adu la fiert. Adaugă mălaiul şi prepară mămăliga aromată, fierbând circa 4 minute, dacă mălaiul este grisat.

    Adaugă jumătate din brânză şi un praf de sare, apoi împarte mămăliga în 4 porţii egale. Toarnă mămăliga în vase mici/castroane termorezistente şi rade restul de brânză deasupra.

    Dă la cuptor la foc mediu circa 5 minute, apoi scoate mămăliga gratinată de la cuptor şi toarnă câteva linguri de tocăniţă de ciuperci deasupra.

    Se serveşte fierbinte, imediat de la cuptor.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!