Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cotlete de porc in sos dulce-acrisor

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Pentru mine aceasta reteta a fost o adevarata incercare. Insa am vrut ca luna aceasta sa aveti la dispozitie cat mai multe variante interesante de a pregati carnea de porc. Sosul este foarte foarte bun. O sa-l mai folosesc si in alte retete cu siguranta. Cotletele cu sos dulce acrisor se servesc cu putin piure de cartofi si cu o salata mare de verdeturi.

Cotlete de porc in sos dulce-acrisor

Cotlete de porc in sos dulce-acrisor

Ingrediente:

4 cotlete de porc (de 3 cm grosime)
piper negru
putin ulei

Saramura:

2 cani apa
1 lingura sare
1/2 lingura zahar
1 lingurita piper negru boabe
1 fir rozmarin

Sos dulce-acrisor:

50 ml otet balsamic
2 linguri miere
1 fir ceapa verde
1 fir rozmarin
2 catei de usturoi
1 lingura unt

Mod de preparare:

  1. Se amesteca ingredientele pentru saramura pana sarea si zaharul se dizolva. Se pun cotletele in ea si se lasa la frigider minim 4 ore, dar preferabil peste noapte.
  2. Se incepe cu pregatirea sosului: se pune otetul cu mierea, usturoiul strivit, ceapa rondele si ramura de rozmarin la fiert (la foc mediu) pentru 5 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca. Se ia sosul de pe foc, se strecoara. In sosul strecurat se adauga bucati de unt in transe, amestecandu-se pana se dizolva complet. Se adauga putina sare daca este necesar. Se lasa sosul sa stea pana sunt gata cotletele.
  3. Cotletele se scot din saramura si se usca bine cu servetele de bucatarie. Se presara cu piper negru macinat si apoi se ung pe ambele parti cu ulei.
  4. Se incinge o tigaie grill timp de 5 minute. Se aseaza cotletele in ea si se prajesc 2 minute pe prima parte si 1.5 minute pe a doua parte.
  5. Se trage tigaia de pe foc, se ung repede cotletele cu sos pe ambele parti si se aseaza iar in tigaie. Se dau la cuptorul preincalzit la 200C pentru inca 3 minute.
  6. Se scot cotletele din cuptor, se muta intr-o farfurie calda si se lasa sa stea macar 3 minute 
  7. Se servesc cotletele stropite cu sos din belsug.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!