Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ciorba din varza proaspata

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
 
O ciorba delicioasa din legume, cu foarte multe vitamine si e perfecta pentru un mod sanatos de alimentatie...
Ciorba din varza proaspata

Ciorba din varza proaspata

Ingrediente:
1/2 varză;
2 morcovi;
1 ceapa;
4-5 cartofii medii;
2 linguri de pasta de rosii;
o legatura de patrunjel;
2 frunze de dafin;
1/2 pahar bors acru de casa (sau sucul unei jumatati de lamii);
sare si piper alb dupa gust;
3 linguri de ulei vegetal.

Mod de preparare:

Varza, dupa ce s-a spalat si s-a uscat, se taie pai ca in imagine. Curatim si tocam si ceapa.

Morcovul se curata si se da prin razatoare.

Cartofii se spala si se curata si ei , se taie felii mai mari, sau dupa dorinta dumneavoastra.

Punem ceaunul pe foc, se toarna cele 3 linguri de ulei vegetal, se adauga ceapa si se caleste doar citeva minute. Apoi adaugam varza si o amestecam, o calim si pe ea cam 5-7 minute la foc mediu. Urmeaza morcovul, si iarasi mai lasam la foc 3 minute.

Adaugam cartofii si turnam aproximativ 1.5-2 litri de apa fiarta. Punem frunzele de dafin, sare dupa gust si piperam cu piper alb macinat. Amestecam si lasam la foc mediu ,sub capac, pina e aproape gata.

Intre timp, pregatim borsul (sau sucul de lamiie) si tocam patrunjelul, care in prealabil l-am spalat si uscat pe un prosop.

Cind ciorba noastra e aproape gata, adaugam patrunjelul si pasta de tomate si mai tinem la foc pina da in clocot.

La final, turnam borsul acru sau sucul de lamie, amestecam, incepe sa fiarba si stingem focul...
Se serveste cu smintina si patrunjel proaspat...

Pofta mare la toti !

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!