Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prăjituri deosebite cu mere și frișcă

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Prăjiturile cu mere și frișcă bătută reprezintă acel gust, despre care putem să spunem că îl cunoaștem din copilărie. Se prepară foarte ușor și sunt delicioase. Pot fi pregătite chiar și de bucătarii începători!

Prăjituri deosebite cu mere și frișcă

Prăjituri deosebite cu mere și frișcă

INGREDIENTE:

-400 g de făină;

-6 mere medii;

-150 g de smântână fermentată;

-150 g de margarină sau unt;

-150 g de zahăr tos;

-100 g de zahăr pudră;

-200 ml de smântână pentru frișcă 33-35%;

-10 g de praf de copt;

-15 g de zahăr vanilat;

-un ou;

-zmeură — pentru decor.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: spargeți oul într-un bol adânc. Adăugați smântâna fermentată și amestecați totul cu telul.

2.Adăugați zahărul tos și zahărul vanilat. Amestecați cu telul până la omogenizare.

3.Puneți margarina și aproximativ 1/4 din făina cernută într-un bol separat. Amestecați-le bine cu mâinile până veți obține un aluat nisipos, umed, fără cocoloașe mari.

4.Adăugați aluatul nisipos, încă o parte de făină și praful de copt în compoziția lichidă. Amestecați bine cu spatula. Apoi frământați aluatul, adăugând treptat făina rămasă (lăsați o cantitate mică de făină pentru presărarea suprafeței de lucru).

5.Transferați aluatul pe masa presărată cu făina, pe care ați lăsat-o și continuați să-l frământați până când va deveni neted și omogen.

6.Puneți aluatul obținut într-un bol. Acoperiți-l cu folie alimentară și dați-l la frigider (cât timp veți prepara umplutura).

7.Pregătiți umplutura: curățați merele de coajă și tăiați-le în jumătăți transversale. Îndepărtați cu grijă cotorul din fiecare jumătate și realizați un orificiu în centrul ei, oferindu-i aspectul de inel.

8.Scoateți aluatul din frigider. Tăiați-l în 2 bucăți egale. Modelați câte un baton din fiecare bucată de aluat și divizați-l în 6 bucățele egale. Drept rezultat, veți obține 12 bucățele de aluat. Modelați-le sub formă de biluțe.

9.Întindeți fiecare biluță de aluat sub formă de turtiță rotundă, cu diametrul de 12-13 cm. Puneți o jumătate de măr în centrul ei. Ridicați marginile turtiței peste măr, acoperindu-l și introducându-le în orificiul din mijlocul lui, astfel încât să rămână o adâncitură în centrul viitoarei prăjituri.

10.Așezați prăjiturile modelate pe tava unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt.

11.Coaceți-le timp de 30 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Scoateți-le din tavă și lăsați-le să se răcească.

12.Bateți smântâna pentru frișcă (rece) cu mixerul, adăugând treptat zahărul pudră, până la apariția vârfurilor persistente.

13.Adânciți cu grijă orificiile din centrul prăjiturilor, ca să le umpleți cu frișcă bătută.

14.Transferați frișca bătută într-un poș cu dui și introduceți-o în orificiile din mijlocul prăjiturilor.

15.Decorați fiecare prăjitură cu o zmeură proaspătă și presărați-o cu zahăr pudră.

Aceste prăjituri pot fi preparate și cu alte tipuri de cremă: cremă de vanilie sau cremă din unt și lapte condensat. Alegeți varianta, care vă place cel mai mult!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!