Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura Brigadeiro

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html Prajitura delicioasa cu blat ciocolatos si crema fina cu cacao si lapte condensat. Una din cele mai bune prajituri de casa garanta.

Dar prajitura Brigadeiro exceleaza si la capitolul aspect, fie ca vrei sa o tai in patrate, romburi sau dreptunghiuri, aceasta prajitura va face furori. 

Si acum bucuria oricarei gospodine, aceasta este o reteta rapida.

Prajitura Brigadeiro
Prajitura Brigadeiro

INGREDIENTE

 Prajitura Brigadeiro Blat:
  • 300 g faina
  • 400 g zahar
  • 100 g cacao neagra
  • 4 buc oua mici sau 3 oua mari
  • 200 ml lapte
  • 200 ml cafea
  • 120 ml ulei
  • 15 ml zeama de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 praf sare
Prajitura Brigadeiro Crema:
  • 500 ml frisca lichida indulcita
  • 1 cutie lapte condensat 397 g
  • 100 g cacao neagra
  • 1 lingurita extract de vanilie
Prajitura Brigadeiro Decor:
  • bombonele ornament de ciocolata
     
    MOD DE PREPARARE:
     
    • Pregatim tava in care vom coace blatul si o ungem cu grasime (unt,margarina,ulei) si o tapetam cu hartie de copt.Tava pe care o folosesc este de 25/35 cm. Acum pornim si cuptorul la 180 C.
    • Amestecam faina cu cacaua,praful de copt,bicarbonatul de sodiu si sarea.
    • Punem ouale intr-un vas mai incapator si le batem cu un tel. Adaugam o lingurita de extract de vanilie si zaharul si amestecam.
    • Adaugam zeama de lamaie, uleiul, laptele si cafeaua. De mentionat la cafea este faptul ca am pus 2 lingurite rase de cafea dar fara zahar,puteti sa puneti cafea mai multa sau mai putina in functie de taria dorita. Pentru cei care nu vor sa foloseasca cafea din varii motive, pot sa o inlocuiasca cu cappuccino, ciocolata calda sau nesquick.
    • Adaugam amestecul de ingrediente uscate si amestecam foarte bine asigurandu-ne ca nu avem cocoloase. Compozitia pentru blat este gata si o punem in tava(25/35 cm) pregatita in prealabil.Bagam tava in cuptorul preincins la 180 C pentru 35 de minute.
    • Dupa ce scoatem blatul din cuptor il vom lasa sa se raceasca in tava. In momentul in care s-a racit il intoarcem cu baza in sus si indepartam hartia de copt dupa care il taiem pe din doua. Acum ca am pregatit blatul nu ne ramane decat sa ne ocupam de crema.

    Prajitura Brigadeiro Crema:

    • Punem laptele condensat (o cutie lapte condensat=397g) in vasul mixerului impreuna cu o lingurita de extract de vanilie si cacaua neagra.
    • Mixam totul pentru un minut.
    • Adaugam frisca lichida (aceasta trebuie sa fie rece de la frigider) timp in care mixam continuu.
    • Acum ca avem si crema gata putem sa trecem la asamblarea prajiturii.In cazul in care crema este putin mai subtire puteti sa o bagati la frigider pentru o jumatate de ora inainte de a trece la asamblare.

    Prajitura Brigadeiro asamblare:

    • Punem jumatate din cantitatea de crema si o distribuim pe toata suprafata blatului dupa care acoperim cu blatul capac. Punem crema ramasa si o distribuim si nivelam.
    • O decoram cu bombonele ornament de ciocolata dupa care punem prajitura Brigadeiro la frigider pentru 2 ore dupa care se poate taia si servi. 
    • Pofta buna la Prajitura Brigadeiro!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!