Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Smochine la cuptor cu miere si nuci

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Smochine la cuptor cu miere si nuci n-am facut pana anul acesta. Si daca nu le incercam acum, nici nu stiam ce pierd! Sunt, practic, un deliciu atat de simplu, dar atat de elegant! Si gata in maxim 15 minute.

Smochine la cuptor cu miere si nuci

Smochine la cuptor cu miere si nuci

Ingrediente:

  • 8 smochine
  • 50 grame unt
  • 1/4 lingurita scortisoara pudra
  • 1/4 lingurita nucsoara pudra
  • 1 varf cutit cardamom pudra
  • 1 steluta anason
  • 8 cuisoare
  • 50 grame nuci
  • 2 linguri miere

Mod de preparare:

  1. Vasul in care se vor coace smochinele se unge cu putin unt, restul de unt taindu-se cubulete
  2. Smochinele se spala si se sterg cu servetelul, dupa care se cresteaza in 4, pornind din varf, dar nu se taie de tot (vor arata ca un oboc de floare)
  3. Se asaza smochinele in tava, se umplu cu nuci, se presara nucsoara, cardamom si scortisoara.
  4. Se asaza cate 1 cuisor in fiecare smochina umpluta.
  5. Se presara cubuletele de unt peste smochine, se adauga si anasonul stelat in tava, iar aceasta se introduce in cuptorul preincalzit.
  6. Smochinele se coc la foc moderat (175-180 grade) cca 10 min.
  7. Se lasa 5 min. la racorit, dupa care se picura mierea peste smochinele aromate.
  8. Dupa inca 5-7 min., smochinele se stropesc usor cu sosul format in tava, dupa care se scot pe platou si se pot servi, alaturi de putina inghetata de vanilie, sau simple.

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!