Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PLACINTA CU MERE

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Placinta cu mere, un desert simplu de vara sau de toamna, delicios si aromat, cu foi subtiri, preparate in casa, ca sunt mai sanatoase. Foile facute in casa imi plac mult mai mult decat cele cumparate, au alt gust, cel ce-mi aminteste de Mama.

PLACINTA CU MERE

PLACINTA CU MERE

Ingrediente:

Aluat:
  • 240 g faina
  • 120 ml apa
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingura de otet
  • un varf de lingurita de sare
Umplutura:
  • 6 mere mari (1,2 kg )
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • scortisoara
  • nuca macinata

Mod de preparare:

Prima data preparam foile .

Incalziti apa impreuna cu uleiul si otetul ; nu trebuie sa fie fierbinte ,doar calduta .

Intr-un bol cerneti faina si amestecati-0 cu sarea. Incepeti sa framantati, adaugand apa cu uleiul si otetul, putin cate putin, pana formati un aluat potrivit .Nu trebuie sa fie tare dar nici moale. Mai adaugati faina sau putina apa pentru o consistenta potrivita. Framantati-l bine cateva minute si puneti-l intr-un bol sa se odihneasca .

Acopertiti-l cu un prosop de bucatarie sau o folie alimentara ,lasand o parte descoperita sa iasa umiditatea care se formeaza. Lasati-l sa se odihneasca in jur de o ora ,asa va fi usor de intins si veti putea obtine foi fine si subtiri .

Dupa o ora ,presarati faina pe blatul de lucru si impartiti aluatul in doua bucati .Intindeti cu sucitorul fiecare bucata in foi de aproximativ 50×70 cm ,presarand faina cand este nevoie pentru a nu se lipi .

Pentru incepatori ar fi de preferat ca aluatul sa fie impartit in 4 bucati. vor iesi foi mai mici si usor de intins .

Daca va plac foile extrem de subtiri le puteti face mai mari, aluatul este foarte elastic si se pot obtine foi mai mari .

Cat timp se odihneste aluatul, spalati merele si dati-le pe razatoarea cu gauri mari.

Am intins doua foi de 50 x 70 cm. Am impartit merele rase in mod egal pe ambele foi. Am presarat cate 3 linguri de zahar pe fiecare foaie si cate doua linguri de ulei .

Daca va place, puteti presara si scortisoara si nuci macinate, vor da placintei un gust si-o aroma aparte.

Am rulat si am impartit bucata obtinuta in doua rulouri  de 35 cm fiecare pe care le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt .

Am taiat rulourile in bucati si am copt placinta 40-45 de minute la 180 °C .Cand s-a mai racorit am presarat zahar pudra .

Pofta buna !

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!