Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura cu sos caramel si curmale

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Prajitura cu sos caramel si curmale din: curmale, bicarbonat de sodiu, apa clcotita, faina, praf de copt, sare, unt, zahar brun, oua, vanilie, smantana.

Prajitura cu sos caramel si curmale

Prajitura cu sos caramel si curmale

Ingrediente:

  • 250g curmale, tocate
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 1/2 cana cu apa clocotita
  • 2 cani faina
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 200gr unt
  • 3/4 cana de zahar brun
  • 2 oua
  • 1 lingurita vanilie

Sos caramel:

  • 1 cana zahar brun
  • 1-1/4 ceasca smantana
  • 1/2 lingurita vanilie
  • 4 linguri unt

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180C. Puneti curmalele si bicarbonatul de sodiu intr-un castron. Se toarna apa clocotita peste si se lasa sa stea timp de 20 minute. Intr-un bol se amesteca faina, praf de copt si sare. Intr-un alt bol bateti untul cu zaharul pana la omogenizare.

Adaugati ouale, unul cate unul, apoi vanilie si bateti pana cand amestecul este cremos. Incorporati amestecul de faina si bateti pana se combina. Adaugati curmalele si amestecati cu o lingura. Se toarna aluatul intr- un vas termorezistent uns si se coace timp de 35-40 minute.

Intre timp, preparati sosul caramel, incalziti zahar, smantana, vanilie si unt intr-o tigaie la foc mediu. Lasati sosul pana incepe sa fiarba, amestecand des. Scoateti prajitura din cuptor, intepati cu o scobitoare din loc in loc si turnati 1/2 ceasca de sos cald peste.

Lasati-o sa stea timp de 10 minute. Serviti prajitura calda cu restul de sos si inghetata de vanilie.

Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!