Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Mamaliga turceasca cu branza (kuymak)

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Mamaliga turceasca, reteta de mamaliga atipica dar simpla, rapida si extrem de gustoasa. La fel ca delicioasa baclava turceasca, aceasta reteta de mamaliga este populara in toata lumea. Este cunoscuta sub denumirea de kuymak si spre mirarea noastra, aceasta mamaliga se serveste cu paine.

Mamaliga turceasca cu branza (kuymak)
Mamaliga turceasca cu branza (kuymak)

INGREDIENTE:

  • 60 g faina de malai
  • 250 g cascaval ras
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml apa fierbinte
MOD DE PREPARARE:
  • Pune untul intr-o tigaie care este incinsa.
  • Adauga faina de malai cand untul este topit in totalitate.
  • Din acest moment va trebui sa amesteci continuu pana cand vei simti mirosul de popcorn. Va dura undeva in jur de 1 minut si jumatate la foc mic sau la cea mai joasa treapta a plitei electrice.
  • Adauga apa fierbinte si sarea. Lasa totul la foc pentru aproximativ 2 minute timp in care sa amesteci continuu.
  • Adauga cascavalul ras si amesteca doar putin.
  • Mamaliguta cu branza, kuymak este gata pentru a fi servita. Pofta buna!

Cum se face mamaliga turceasca

  • Aceasta mamaliga se pregateste cu o branza speciala. Aceasta este asemanatoare cu mozzarella la gust si textura insa difera ca aspect. Branza tel este frecata in maini pana cand se obtine fasii subtiri asemanatoare unor taitei grosi.
  • Kuymak-ul se serveste direct din cratita in care se pregateste.
  • Apa poate fi inlocuita cu lapte, aceasta versiune fiind considerata versiunea bogata a retetei.

Ce este kaymakul? 

O specialitate cremoasa similara la gust si aspect cu crema de mascarpone.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!