Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Carne de vita brezata in legume

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Aici voi descrie o reteta de baza a prepararii carnii de vita foarte gustoasa, iar pe urma am sa expun reteta, in baza acestui preparat de vita. Prin brezare alimentele se gatesc acoperit, intr-o cantitate mica de lichid. De obicei, mai intai alimentele sunt prajite in putin ulei, pentru a obtine o crusta maronie, care da un aspect frumos carnii si un gust bun mancarii. Sosul format in urma brezarii se foloseste alaturi de carne.

Carne de vita brezata in legume

Carne de vita brezata in legume

INGREDIENTE:

  • carne de vita- 1 kg  
  • ardei rosu- 1 buc.
  • morcov- 1 buc.  
  • ceapa - 1buc.  
  • ulei - 80 m
Condimente :
  • frunza de dafin - 2
  • piper aromat in boabe
  • sare

MOD DE PREPARARE:

Se taie carnea in cuburi de marime normala 2-3 cm , se curata ceapa si legumele, dupa preferinte puteti folosi o cantitate mai mare de legume. Legumele se taie in cuburi.

Pe o tigaie cu fundul gros, de otel, se toarna uleiul si se pune la foc mare. Tigaia e necesar sa fie incinsa bine. Se adauga bucatile taiate de carne si se prajesc timp de 4-5 minute la foc mare amestecand cu o lingura de lemn. Focul se scade la mijlociu.

Se adauga ceapa si se prajeste impreuna cu carnea, cca 5 minute sub capac nu pe deplin acoperit. Din cand in cand  amestecam cu o lingura de lemn.

Cand incepe sa se elimine sucul format de la carne si ceapa si carnea se rumeneste, se adauga morcovul si ardeiul, cateva boabe de piper aromat si o frunza de dafin. Se amesteca toate produsele bine si se rumenesc impreuna, cam 5 -7 minute, pana sucul format capata o culoare maronie. Se prajeste sub capac.

Se adauga o lingurita rasa de sare, se toarna un pahar si jumatate de apa,  se amesteca bine si se acopera sub capac. Carnea se va innabusi cu legumele. Focul se aprinde mai tare, si dupa ce incepe sa fiarba apa, se da focul incet din 10 liniute gradate la 3 . La aceasta temperatura se lasa sa fiarba carnea cu legumele, timp de 20 de minute.

Dupa acest timp, lichidul va scadea mult din tigaie, cam 2/3 si carnea va capata o culoare maronie . Amestecati bine, gustati carnea, in functie de carne, va dura mai mult sau mai putin timp. E posibil sa fie gata dupa acest timp. Se adauga jumate de pahar de apa, si se mai coace, cam 10 minute la un foc mijlociu. E nevoie, in acest rastimp, sa urmariti dupa procesul de preparare a carnii. Dar daca carnea este mai batrana, se adauga din nou apa si se mai fierbe la capac 20 minute. Se obtine o carne frageda si foarte gustoasa. O puteti servi la masa cu mamaliguta, ca mancarica aparte, cu pireu de cartofi sau orez fiert.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!