Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

3 rețete simple de sos pentru o friptură delicioasă

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Fiecare dintre noi am întâmpinat la un moment dat dificultăți în a găsi o rețetă nouă de sos pentru friptură, indiferent că e vorba de pui, porc sau miel. În continuare voi prezenta 3 rețete de sosuri pe care le poți prepara foarte ușor atunci când ai chef de o friptură delicioasă și suculentă.

3 rețete simple de sos pentru o friptură delicioasă

3 rețete simple de sos pentru o friptură delicioasă

1. Sos ultra-rapid

sos pentru friptura simplu
Sos ultra-rapid

Înlătură friptura din tava pe care ai avut-o la cuptor și așeaz-o pe ochiul de la aragaz, la foc moderat. Scurge zeama care a rămas în tavă, dar ai grijă să mai lași aproximativ două linguri. De aici, rețeta poate diferi, în funcție de preferințe.

În continuare, poți adăuga una sau două linguri de făină de grâu peste zeama din tavă și să amesteci bine până se încorporează toată făina. Ulterior pune înapoi din zeama scursă mai devreme, puțin câte puțin, până sosul devine suficient de gros și cremos. Condimentează după gust și pune sosul în boluri, pentru servit.

De asemenea, în loc de făină poți folosi 2 linguri de amidon de porumb dizolvat într-un sfert de cană de apă, cât să iasă o pastă subțire. Toarnă amestecul în tavă, puțin câte puțin și amestecă bine cu o spatulă sau un tel. După ce sosul începe să se îngroașe poți adăuga și puțină smântână sau lapte, pentru o textură mai catifelată. Condimentează și servește!

2. Sos cu usturoi

Sos cu usturoi

Sos cu usturoi

Atunci când vine vorba de preparat sosuri pe bază de usturoi, posibilitățile sunt extrem de variate. În acest caz, amestecăm usturoiul pisat bine cu un gălbenuș de ou fiert (nu foarte tare), 1 lingură ulei (freacă bine amestecul pentru a nu se tăia) și o lingură de mărar, la sfârșit. Asezonează cu sare și piper și e gata de servit!

3. Sos cu roșii

sos de rosii pentru friptura

Sos cu roșii

Fie că folosești roșii proaspete sau din conservă, sosul care are la bază această legumă poate fi un adevărat succes. Dacă ai posibilitatea, coace roșiile pe grătar apoi pisează-le și condimentează-le după gust și imaginație. Pentru un plus de savoare, adaugă și un pic de usturoi.

În ceea ce privește roșiile la conservă, pe acestea le poți prepara pe aragaz. Blendează-le bine, adaugă o lingură de ulei de măsline și pune-le la foc moderat. Lasă să fiarbă până mai scade sosul și se mai îngroașă. Condimentează cu sare, piper din belșug, busuioc sau oregano proaspăt.

Indiferent de rețeta pe care o vei alege, cu siguranță friptura ta va fi mult mai delicioasă însoțită de aceste sosuri gustoase și ușor de preparat.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!