Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Paste cu pui

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Pastele se numără printre cele mai apreciate preparate, de către toate vârstele. Fie că sunt făcute cu sos alb sau roșu, există o mulțime de rețete de paste în întreaga lume care să îți încânte papilele gustative.

Paste cu pui

Paste cu pui

Ingrediente:

  • 300 g paste pregătite cu făină
  • 500 g roșii
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 ardei iute
  • ierburi aromatice
  • sare

Mod de preparare:

Suflecă-ți mânecile, pune-ți sorțul și pregătește-ți ingredientele!

Începe prin a pregăti pastele de casă, pentru a avea suficient timp ca acestea să se odihnească, cât timp vei prepara sosul.

Pentru prepararea pastelor de casă ai nevoie de făină și ouă. Pentru fiecare ou folosit, trebuie să folosești 100 de g de făină, iar cantitatea acestora se poate mări în funcție de cantitatea de paste pe care vrei să o obții.

Pregătește un bol încăpător și pune făina, în funcție de câte porții vrei să obții. Fă o gaură în mijlocul făinii și pune ouăle în ea. Amestecă ușor ouăle cu făina, puțin câte puțin, până ce începe să capete aspect de aluat; apoi frământă aluatul, pentru a-l omogeniza bine. Atunci când obții un aluat elastic, compact, formează o bilă și pune aluatul la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

După o odihnă binemeritată la rece, scoate aluatul, presară făină pe blatul de lucru și începe să-l întinzi cu sucitorul până obții o foaie subțire de 1-2 mm. Rulează foaia și, pornind de la un capăt, taie fâșii subtirele pe care le presari pe blatul de lucru; lasă-le la uscat câteva minute.

Acum este timpul să te ocupi de sosul pentru paste.

Pregătește o tigaie și pune la încins uleiul de măsline. Adaugă ceapa tocată mărunt, iar după ce s-a călit puțin, pune usturoiul, ardeiul iute mărunțit și ierburile aromatice. Atunci când toate ingredientele s-au călit frumos, adaugă puiul tăiat în cubulețe, mai mici sau mai mari, după plac. Amestecă constant și așteaptă să se rumenească bine și puiul, apoi adaugă sosul de roșii și lasă sosul să fiarbă până când se îngroasă.

Pregătește o oală cu apă, în care adaugi puțină sare și pune-o pe foc. Când apa începe să clocotească, adaugă pastele și fierbe-le ușor. Scurge-le de apă și lasă-le deoparte până când este și sosul gata.

Verifică sosul, acesta ar trebuie să capete o textură mai consistentă, numai potrivită pentru paste. Oprește focul și adaugă pătrunjelul tocat, amestecând ușurel, doar cât să se întrepătrundă aromele. Adaugă paste din belșug peste sos și omogenizează cu grijă preparatul.

Ai obținut o rețetă delicioasă și consistentă de paste cu pui. 

Poftă bună!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!