Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Dorayaki, clătite japoneze umplute cu pastă de fasole roșie

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Dorayaki este un desert japonez, care se aseamană cu clătitele americane. Practic, sunt două clătite pufoase, lipite între ele cu pastă de fasole roșie – aspectul acestei prăjituri este unul de biscuit pufos, supradimensionat.

Dorayaki, clătite japoneze umplute cu pastă de fasole roșie
Dorayaki, clătite japoneze umplute cu pastă de fasole roșie

Ingrediente:

  • 160 g făină
  • 4 ouă mari
  • 140 g zahăr
  • 2 linguri de miere
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1-2 linguri de apă
  • 1 linguriță de ulei
  • 520 g fasole roșie din conservă (pasează la blender)

Mod de preparare:

Într-un bol încăpător, amestecă ouăle, zahărul, dar și mierea. Folosește mixerul sau un tel pentru a obține o compoziție pufoasă.

Încorporează apoi, treptat, în ploaie, făina, având grijă să amesteci constant, pentru a nu se forma cocoloașe. Adaugă praful de copt și bagă compoziția obținută la frigider, unde o vei lăsa să se odhnească în jur de 15 minute.

După o binemeritată pauză, scoate compoziția de la rece, și adaugă 1-2 linguri de apă, încorporându-le ușor.

Încinge o tigaie antiaderentă la foc mic și unge-o cu foarte puțin ulei vegetal, cât să nu se lipească.

Cu ajutorul unui polonic, ia din compoziția de clătite și pune-o în tigaia încinsă; nu trebuie întins pe suprafața tigăii, ci așa cum l-ai pus din polonic, se va forma clătita. Acestea ar trebui să aibă un diametru de aproximativ 8 cm, rotunjoare și dolofane.

Când începe să facă bule, o poți întoarce și pe partea cealaltă, având grijă să nu o mai lași mai mult de 30 de secunde așa, va fi suficient pentru a se coace.

Răstoarnă cu îndemânare clătita pe o farfurie și repetă pașii de mai sus până când termini compoziția.

După ce s-au răcorit puțin, unge cu îndemânare fiecare clătită în parte, cu un strat gros de pastă de fasole roșie (facut la blender), apoi acoper-o cu o altă clătită, având grijă ca pasta să fie la mijloc, asemeni unui sendviș.

Învelește dorayaki-urile în folie de plastic dacă nu le mănânci imediat pentru a-și păstra textura pufoasă.

Poftă bună!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!