Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Mamaliga pe placere

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

 Cui nu-i place mamaliguta cu branza ?  Partea  mai complicata vine la pofte . Unul vrea cu carnati ,altul cu ou moale . Nu-i bai . Se rezolva . Bine ca avem cate un picut de branza de mai multe feluri.

Mamaliga pe placere

Mamaliga pe placere

INGREDIENTE:

  • 200 gr faina malai grisat
  • 1 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 150 gr slaninuta afumata - de casa
  • 1 lingura cu untura proaspatya de porc
  • 100 gr cascaval afumat
  • 100 gr mozzarella
  • 100 gr branza Cheddar
  • 200 gr carnat afumat porc-de casa
  • 1-2 oua -de casa
  • codite de cepa verde
MOD DE PREPARARE:

  1. Se prepara o mamaliga moale, din apa cu faina de malai si sare.

  2. Se taie slaninuta cubulete si se prajeste in untura pana devine crocanta .

  3. In doua vase termorezistente de sticla se pun straturi succesive de mamaliga si branzeturi .

  4. Intai pe fundul vasului se incepe cu putina untura . Se pune mamaliguta si apoi Cheddar taiat cubulete .

  5. Branzeturile se vor taia cubulete . Nu este necesar sa se razuiasca , la gratinare , oricum ele se vor topi frumos .

  6. Mamaliguta calda se poate nivela mai usor cu lingura trecuta prin untura calda .

  7. Continuati cu alt strat de mamaliga , mozzarella si din nou mamaliga .

  8. La sfarsit se pune cascavalul afumat si se presara pe deasupra cubuletele de slaninuta .

  9. Se fac adancituri in mamaliguta in care se pune carnatul , intr-un vas.

  10. In celalalt vas se pune in adancitura formata un ou intreg crud .

  11. Se dau vasele cu mamaliguta la cuptor, atat cat sa se gratineze usor .

  12. Carnatul de deasupra va fi frumos rumenit iar portia ceialalta , obligatoriu trebuie sa aiba oul moale .

  13. Serviti mamaliguta pe placere , presarata cu ceapa verde insotita de muraturi.

Sfat:

Mamaliguta calda se poate nivela mai usor cu lingura trecuta prin untura calda .

Branzeturile se vor taia cubulete . Nu este necesar sa se razuiasca, la gratinare, oricu, ele se vor topi frumos .

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!