Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Vinete mediteraneene cu mozzarella si busuioc

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga retete ta.
 O reteta cu care veti fi pe placul invitatilor poate fi reteta de vinete mediteraneene cu mozzarella si busuioc.
Vinete mediteraneene cu mozzarella si busuioc

Vinete mediteraneene cu mozzarella si busuioc

Ingredientele:

1 ceapa
3 linguri de ulei de masline
1-2 catei de usturoi
400 g rosii
1 lingura de pasta de tomate
sare
piper negru proaspat macinat
2 vinete medii
60 g masline
60 g mozzarella gratinata
10 frunze de busuioc

Modul de preparare:

Ceapa se curata de coaja si se taie marunt.
Se caleste timp de cateva minute intr-o tigaie in care se pune o lingura de ulei.
Se adauga si usturoiul.
Se mai lasa 5 minute.

Apoi se pun rosiile si paste de tomate.
Se lasa la fiert timp de 10-15 minute, pana ce compozitia incepe sa se ingroase.
Fiecare vanata se taie in fasii subtiri pe lungime.
Din fiecare vanata se taie 8 felii.
Fiecare felie se unge cu ulei.

Apoi se pun toate pe gratar.
Se lasa la foc mic, pana ce devin rumene.
Cand sunt gata, se pun pe o hartie de copt.
12 felii mai mari se aleg.

Iar cele care mai raman, dupa ce au fost facute la gratar, se taie in bucati mici.
Bucatile taiate se pun intr-un castron.
Peste acestea se adauga 4 linguri de sos de rosii.
Se pun si masline.
Se amesteca bine.
Jumatate din cantitatea de sos de rosii rezultat se pune in tava.

Apoi cantitatea ramasa de sos se imparte astfel incat cu aceasta sa fie umplute cele 12 felii de vinete.
Se presara si jumatate din cantitatea de branza.
Se pun 5 frunze de busuioc, taiate.
Se ruleaza dupa aceea fiecare felie umpluta.
Se pun in tava, peste sosul de rosii, cu partea rulata in jos.
Sosul ramas se adauga peste vinete.

Apoi se presara si branza ramasa.
Se dau la cuptor.
Se lasa sa se coaca timp de 20 de minute.
Se decoreaza cu frunzele ramase de busuioc.
Vinetele mediteraneene se servesc imediat ce au fost scoase din cuptor.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!