Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Escalop de porc cu ciuperci și cus-cus cu legume

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Gatitul e o pasiune cu care te nasti,pe parcursul vietii doar o aprofundezi! Daca va face placere ma puteti urmari. Va astept cu drag!

Escalop de porc cu ciuperci și cus-cus cu legume
Escalop de porc cu ciuperci și cus-cus cu legume

Ingrediente:

4 porții
  1. Pt escalop
  2. 8 felii cotlet fără os
  3. 1 buc ceapă
  4. 1 cățel usturoi
  5. 1 buc ardei gras
  6. 1 conservă ciuperci champignon
  7. după gust sare, piper, boia dulce
  8. după necesitate făină
  9. după preferințe pătrunjel verde
  10. Pt cus-cus
  11. 200 g cus-cus
  12. 3-4 căni căni apa
  13. 1 buc ceapă
  14. 1 buc ardei gras
  15. 1 buc morcov
  16. 3 buc dovlecei (zucchini)
  17. după gust sare, piper, boia dulce
  18. după preferință mărar, pătrunjel verde

Mod de preparare:

  1. Batem feliile de cotlet ca pt șnițele, le condimentăm apoi le trecem prin făină, eliminând excesul și le rumenim în puțin ulei, pe ambele părți, apoi le scoatem pe o farfurie și le păstrăm la cald. În aceeași tigaie adăugăm legumele tocate mărunt, le călim 4-5 minute, apoi adăugăm și ciupercile scurse și limpezite. Mai lăsăm la călit câteva minute. Condimentăm după gust, repunem carnea și apa cât să acoperim bine totul și lăsăm la foc mediu, acoperite cu capac.

  2. Când sosul s-a îngroșat (la nevoie adăugăm câte puțină apă fierbinte), asezonăm de sare și piper și adăugăm pătrunjelul.

  3. Călim legumele (în afară de dovlecei) tăiate mărunt, în puțin ulei, apoi adăugăm dovleceii și mai lăsăm să se călească până aceștia se înmoaie, adăugăm cușcuș-ul și condimente, călim încă un minuțel, apoi adăugăm apa și lăsăm la fiert, la foc mic, amestecând din când în când, până acesta este bine gătit (la nevoie mai adăugăm apă fierbinte). Asezonăm de sare și piper, iar la final verdeață tocată fin.

  4. Poftă bună!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!