Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Perișoare în sos cu smântână

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Perișoare pufoase din carne tocată, în sos cu smântână și mărar, o bunătate și ușor de gătit.
Perișoare în sos cu smântână

Perișoare în sos cu smântână


Ingrediente:

4-6 porții:
500 gr carne tocată porc 
70 gr orez cu bob rotund
1 buc ceapă călită în 50 ml ulei 
1 buc ou
1 linguriță boia
după gust pătrunjel
după gust sare și piper 
Pentru sos: 
200 ml smântână lichidă 
1 cățel usturoi 
3 linguri făină  
50 gr ulei 
după gust sare și piper  
după gust mărar

Mod de preparare:

  1. Ceapa călită răcită si ou-l se pune peste carne împreună cu pătrunjelul mărunțit, boiaua, sare si piper și se amestecă bine totul. Formăm perișoare, apoi le călim în cei 50 ml ulei, doar cât să prindă puțină culoare.
  2. Adăugăm apa peste ele și le lăsăm la fiert cu capac 30 minute. 

    "Perișoarele vor arată puțin ciudat la inceputul fierberii când orezul începe să se umfle, dar el se va muia după timpul complet de fierbere și își vor revenii."

    Vreau un sos fin, așa ca după ce perișoarele sunt fierte, le voi scoate din apa în care au fiert și apa o dau prin sită pentru a îndeparta excesul de orez cazut din perișoare. Adaug înapoi doar zeama strecurată în cratiță, usturoiul mărunțit și mai lăsăm 5 minute la fiert.
  3. După acest timp adăugăm înapoi perișoarele, mai completăm cu apă dacă e nevoie și condimentăm cu sare si piper după gust. La final adăugăm cele 3 linguri de făina într-un bol și puțin câte puțin din smântâna lichidă amestecând cu un tel, apoi câte puțină zeama fierbinte din tigaia în care fierb perișoarele și amestecăm bine cu telul ca să nu rămână cocoloașe, până obținem o pastă subțire de consistența unei smântâni lichide și o turnăm peste perișoare amestecând ușor.
  4. Lăsăm să mai fiarbă pentru 3 minute la foc mic până ce sosul se îngroașă, apoi presărăm deasupra mărar.
  5. Serviți acest sos simplu cu paste. 
    Poftă bună vă doresc!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!