Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Galuste de casă - găluște tradiționale turcești

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Pentru a pregăti acest fel de mâncare este nevoie de timp, dar sunt convins că merită!  
Galuste de casă - găluște tradiționale turcești
Galuste de casă - găluște tradiționale turcești
Iingrediente:

 2 cani faina
½ linguriță sare
2 ouă
½ linguriță de apă, sau după cum este necesar
2 ceapă
1/2 kg carne de vită măcinată
1 vârf de sare și piper după gust
3 linguri ulei
1 lingură boia
1 lingura de usturoi tocat
8 linguri de iaurt simplu

Mod de preparare:

Pasul 1

Combinați făina și sarea într-un bol de amestecare. Adăugați ouăle și apa, amestecând bine cu mâinile. Adăugați mai multă apă, dacă este nevoie, pentru a forma un aluat moale. Acoperiți și puneți deoparte cel puțin 30 de minute.

Pasul 2

Răscoliți ceapa și așezați-le peste un bol; scurgeți sucul și aruncați. Combinați ceapa, carnea măcinată, sarea și piperul; se amestecă bine carnea cu o lingură până la piure.

Pasul 3

Împărțiți aluatul în două porții și fainați ușor o suprafață de lucru. Păstrați o bucată de aluat acoperită în timp ce rulați a doua porțiune într-un dreptunghi, rostogolind aluatul cât mai subțire. Tăiați dreptunghiul în pătrate de 2 buc. cu un cuțit sau o roată de patiserie.
 
Pasul 4

Puneți aproximativ 2 lingurițe de umplutură de carne în centrul fiecărui pătrat. Sigilați găluștele adunând marginile aluatului și strângându-le împreună în partea superioară pentru a forma un mănunchi. Transferați galuste-le finit pe o farfurie și presărați mai multă făină peste galuste pentru a preveni lipirea. Repetați cu a doua bucată de aluat.
 
Pasul 5

Încălziți uleiul și boiaua într-o tigaie mică la foc mic, până când boiaua au început să coloreze uleiul; nu-i lasa sa arda. Scoateți de pe foc și păstrați la cald. Amestecați usturoiul tocat în iaurt și dați deoparte.
 
Pasul 6

Aduceți un vas mare de apă sărată la fierbere la foc mediu-mare și gătiți galuste-le până când umplutura nu mai este roz, iar aluatul este fraged, 20 - 25 minute. Se scurge bine. Împărțiți galuste-le în patru farfurii. Se unge iaurt-ul cu usturoiul tocat peste galuste și se serveste fiecare porție.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!