Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Briose cu malai

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link -
Briose cu malai: potrivite pentru un aperitiv sau alaturi de un mic dejun atat dulce, cat si sarat. Sunt foarte gustoase si se fac foarte rapid si usor.
Briose cu malai

Briose cu malai


Ingrediente:
  • 125 g faina alba
  • 125 g faina de malai
  • 30 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 5 g praf de copt
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 50 g unt

    Mod de preparare:

    Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius sau la foc mediu.
    Amestecam ingredientele uscate, si anume: faina alba, faina de malai, sarea, zaharul si praful de copt.
    Le cernem ca sa ne asiguram ca nu s-au format cocoloase sau bulgarasi.
    Adaugam laptele, ouale si untul topit sau tinut la temperatura camerei 1-2 ore inainte de a incepe.
    Amestecam bine cu un tel sau o furculita si observam ca incepe sa se formeze un aluat foarte moale si fluid.

    Sfaturi:

    Aluatul nu trebuie lucrat foarte mult, amestecam doar cat sa se omogenizeze rapid si trecem la pasul urmator. Nu este nici indicat si nici necesar sa lucram foarte mult la el.
    Fiind briosele sarate, la acest pas putem adauga si alte ingrediente dupa preferinta precum: sunca taiata cubulete mici, branza sau cascaval, diverse legume precum ardeiul gras. Se poate experimenta foarte usor si realiza diverse aperitive in acest mod.

    Ungem formele de briose cu ulei sau folosim hartii speciale pentru briose si turnam usor aluatul pana aproape de buza recipientului.
    Deasupra nu este nevoie sa presaram cascaval, ele se vor rumeni foarte frumos si vor capata o culoare aurie datorita fainii de malai.
    Le coacem in cuptorul preincalzit timp de 20 de minute. Din cantitatile date rezulta 12 briose.
    Sunt ideale pentru micul dejun, cu putin unt, alaturi de un ceai cald sau cu un strop de miere alaturi de o cana de lapte.
    Gustul cel mai bun il au cand sunt calde, proaspat scoase din cuptor, dar se pastreaza moi timp.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!