Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cartofi cu ciuperci la cuptor

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Cartofi umpluti cu ciuperci si branza la cuptor. O reteta simpla de cartofi copti cu o umplutura aromata de ciuperci si branza. Totul se gratineaza la cuptor rezultand o gustare calda deosebit de gustos.
Cartofi cu ciuperci la cuptor

Cartofi cu ciuperci la cuptor

Ingrediente:

4 cartofi roșii mari, perforați de 5-6 ori cu o furculiță
1 lingură de unt nesărat
280 g de ciuperci, curățate și tocate
1 cățel de usturoi, curățat și tocat mărunt
2 lingurițe de cimbru proaspăt, tocat fin
2 lingurițe de rozmarin proaspăt, tocat fin
sare
piper negru proaspăt măcinat
200g brânză rasă
50 ml smântână
1 lingură de ulei
1 lingură de arpagic proaspăt feliat subțire

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzește la 200 grade Celsius. Cartofii se pun pe o tavă și se dau la cuptor, punându-se în centrul cuptorului. Se coc până când sunt moi, pentru aproximativ 1 oră și 10 minute. Se verifică din când în când cu o furculiță.
După ce s-au copt, se scot și se lasă să se răcească. Se topește untul într-o tigaie medie, la foc potrivit. Se adaugă ciupercile, usturoiul, cimbrul și rozmarinul și 1/4 linguriță de sare și se gătește, amestecând, până când ciupercile devin maronii, iar lichidul se evaporă, pentru aproximativ 8 minute.
Cartofii se scobesc, se scoate pulpa care se amestecă cu unt, 3/4 linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper, pasând bine. Se amestecă și ciupercile, smântâna și jumătate din cantitatea de brânză.
Cartofii se umplu cu compoziția de ciuperci, apoi se unge exteriorul cu ulei și se mai lasă la cuptor, pentru 25-30 de minute. Se presară restul de brânză și se mai lasă pentru 2-3 minute la cuptor, până când se topește brânza. Se presară și arpagicul pe cartofi și se lasă 5-10 minute să se răcească și să devină cartofii mai aromați.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!