Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajiturai cu gris si visine

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Grisul cu lapte si budinca de vanilie sunt deserturi adorate.Unde mai adaugi si frisca, ciocolata si compotul de visine.Un intreg amalgam de gusturi si texturi, o combinatie senzationala ce propulseaza acest dulce la cel mai inalt nivel de curcubeu pe cerul gurii.
Prajiturai cu gris si visine
Prajiturai cu gris si visine


  • INGREDIENTE:

    Strat de gris:

    150 g gris
    2 borcane compot de visine

    Budinca de vanilie:

    600 ml lapte
    80 g praf de budinca cu gust de vanilie
    100 g zahar tos

    MOD DE PREPARARE:

    Pune visinele si sucul compotului intr-o cratita la foc mediu.
    Cand sucul ajunge la punctul de fierbere, adauga treptat in ploaie grisul. Amesteca continuu in tot acest timp.
    In cazul in care compotul folosit nu este foarte dulce, se poate adauga zahar dupa preferinta.
    Lasa grisul cu compotul la foc pana cand se va ingrosa, totul la foc mic. Ca rezultat, continutul va avea aceeasi consistenta ca a unui gris cu lapte.
    Stinge focul odata ce grisul s-a ingrosat. Transfera grisul intr-o tava umezita.
    Niveleaza stratul de gris dupa care poti sa treci la stratul de budinca.

    Budinca de vanilie:

    Amesteca praful de budinca cu aproximativ 100 ml lapte, asta pana cand praful de budinca va fi diluat in totalitate.
    Pune restul de lapte intr-o cratita impreuna cu zaharul.
    Adauga praful de budinca diluat in momentul in care laptele incepe sa fiarba.
    Lasa cratita la foc moderat pana cand budinca se va ingrosa. Va trebui sa amesteci in tot acest timp.
    Odata ce budinca s-a ingrosat, stinge focul si toarna budinca peste stratul de gris cu compot.
    Intinde si niveleaza stratul de budinca. Lasa desertul sa se raceasca la temperatura camerei dupa care poti sa-l pui la frigider.

    Sfat:

Portioneaza desertul in patrate, dreptunghiuri sau romburi.
Decoreaza cu frisca batuta.
Decoreaza prajitura cu ciocolata rasa. Aceasta poate fi inlocuita cu dulceata, un sos de vanilie, ciocolata sau fructe.
Puteti sa folositi in functie de preferinte si miere sau sirop de artar.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!