Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cuburi cu vanilie

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link -  Adauga reteta ta.
Prajitura “Cuburi cu vanilie” este un desert care va incanta toate simturile. Cu siguranta nu ii veti uita gustul atat de savuros. Merita sa o incercati oricand!
Cuburi cu vanilie

Cuburi cu vanilie

Ingrediente:

Pentru blat ::
5 oua
100 g zahar
3 linguri ulei
3 linguri sirop de zahar ars
3 linguri cacao
1 cana faina
1 lingurita praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
Pentru sirop::
100 g zahar
150 ml apa
Pentru crema::
100 g unt
1 budinca de vanilie
300 ml lapte
100 g zahar
Pentru decor: :
200 ml frisca lichida
2 linguri de smantana
1 lingura de cacao 
2 plicuri zahar vanilat
  • Mod de preparare:

    Blatul:

    Separam ouale. Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare,ca pentru bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul,zaharul vanilat si siropul de zahar ars si le turnam peste albusuri. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade,pentru 30-35 de minute.

    Sirop:

    Zaharul il caramelizam,dupa care il “stingem” cu apa. Lasam la racit. Din acest sirop 3 linguri le folosim la blat.

    Crema:

    Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot adaugam compozitia de budinca. Amestecam sa nu se formeze cocoloase,pana se ingroasa si dam deoparte la racit. Untul il topim,dupa care il mixam pana devine ca o crema. Punem cate o lingura din budinca racita si mixam in continuare,pana la omogenizare. Turnam crema peste blatul insiropat si intindem uniform.

    Decor:

    Batem bine frisca impreuna cu zaharul vanilat. Cand e aproape gata punem cele 2 linguri de smantana si mixam in continuare. Turnam totul peste blatul cu crema si pudram cu cacao.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!