Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura cu jeleu de zmeura sau capsuni

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Aceasta prajitura este perfecta atat ca si aspect cat si ca si gust ceea ce este cel mai important. Se poate prepara cu zmeura proaspata sau cu capsuni.
  Prajitura cu jeleu de zmeura sau capsuni
Prajitura cu jeleu de zmeura sau capsuni
Ingrediente: 

Crema de branza:

1 litru de suc de zmeura
20 de grame de geletina.
250 g crema de branza

Pentru blat

4 oua
4 linguri faina
4 linguri de zahar
1 lingurita esenta de vanilie

Pentru sirop:

1/2 cana de apa calda
2 linguri de zahar
1 lingurita de zeama de lamaie

Pentru jeleu

500 g suc de zmeura
gelatina .
150 g zmeura sau capsuni pentru decor

Mod de preparare:

Puneti gelatina in 200 ml de suc de zmeura sa se rehidrateze pentru 10 minute apoi dupa ce si-a marit volumul p punem pe foc si o topim la foc mic 5 minute. ATENTIE sa nu fiarba, daca incepe sa fiarba inlocuiti gelatina si repetati procedeul, albumina din gelatina se distruge le temperatura mare.
Dupa ce am topit gelatina o turnam peste restul de suc de zmeura si lasam jeleul deoaprte sa se intareasca pana cand pregatim blatul.

Preparam blatul astfel: 

Punem ouale intr-un bol si le batem cu zahar cu un mixer pana cand devin spuma.
Apaugam faina si vanilia, omogenizam apoi turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul la 180 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea aprozimativ 20 de minute.
Cat timp se coace blatul pregatim siropul astfel: Punem in apa calda zaharul si lamaia si amestecam pana cand se topeste tot zaharul.
Dupa ce s-a copt blatul il scoatem din tava , scoatem hartia de copt apoi il lasam sa se raceasca 20 de minute.
Dupa ce s-a racit baltul puneti-l in tava in care l-ati copt, tava trebuie sa aiva marginile mai ridicate. Insiropati-l cu siropul facut mai devreme cu ajutorul unei pensule sau a unei linguri.
Puneti jeleul intr-un castron mai mare, adaugati branza peste el si mixati cu mixerul pana cand se omogenizeaza. Gelatina nu va fi inchegata total. Compozitia trebuie sa fie ca si o smantana groasa.
Turnati jeleul cu branza peste blat, bagati tava in frigider pentru 20-30 de minute.
Dupa acest timp scoateti tava puneti bucati de zmeura peste jeleu. si lai lasati sa stea inca 10 minute la frigider pana cand pregatiti ultimul strat de jeleu.
Puneti 500 ml de suc de zmeura intr-un castron. Luati 5-6 linguri din sucul de zmeura si rehidratati gelatina apoi topiti-o le foc mic, fara sa fiarba.
Turnati gelatina topita peste restul de suc din castron, amestecati bine sa se omogenizeze bine geletina cu sucul.
Scoateti tava din frigider apoi turnati usor ultimul strat de jeleu. Bagati tava iar in frigider pentru cel putin 2 ore, sau peste noapte.
Daca vreti sa folositi capsuni inlocuiti doar zmeura cu capsuni iar sucul de zmeura cu suc de capsuni.
Sucul folosit trebuie sa fie necarbogazos.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!