Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Friptura de porc la cuptor cu prune uscate si usturoi

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Friptura de porc la cuptor cu prune uscate si usturoi, la tava, o friptura frageda si suculenta, bine condimentata. Cum se face friptura inabusita de porc la cuptor, ce condimente se folosesc? Reteta scrisa pas cu pas.
Friptura de porc la cuptor cu prune uscate si usturoi

Friptura de porc la cuptor cu prune uscate si usturoi

Ingrediente:

2 kg de ceafa de porc
100 g de prune uscate
2 lingurite de sare
1 lingurita cu varf de cimbru
30-40 ml de vin
o capatana de usturoi
2 linguri de ulei
jumatate de lingurita de rozmarin
1 lignurita rasa de piper
  • Mod de preparare:

    Pentru inceput vom pregati amestecul de condimente: sarea, cimbrul si rozmarinul le punem intr-un castronel si le amestecam. Le mai sfaram putin in mana. Aroma lor devine mult mai intensa.
    Presaram amestecul de condimente peste carne, din belsug. Intoarcem carnea pe ambele parti.
    Folosind un cutit cu lama subtire, facem crestaturi in bucata de carne, in carne adaugam cate o jumatate de catel de usturoi.
    Procedam la fel si cu prunele uscate.
    Turnam uleiul deasupra si acoperim tava cu folie de aluminiu.
    Prunele vor da o dulceata aparte si fiind putin afumate.

    Coacerea pentru friptura la tava

    Punem tava la cuptor, la foc maxim pentru 20 de minute, apoi reducem focul la 220 de grade Celsius pentru 1 ora si jumatate, foc sus-jos cu ventilatie, la cuptoarele electrice, foc aproape maxim la cuptoarele pe gaz.
    Dupa 1 ora si jumatate verificam friptura, sa vedem daca este bine patrunsa. O intepam usor cu un cutit sau o furculita: daca patrunde usor si nu mai iese zeama, carnea este gata si o putem lasa la rumenit.
    Scoatem folia de aluminiu si turnam vinul deasupra, lasam focul la 230-240 de grade, cat sa se rumeneasca frumos deasupra. Cu o lingura, mai stropim bucata de carne cu sos din tava.

    Sfaturi de la Mesteru'

    -se poate folosi cotlet, pulpa sau ceafa de porc
    -se mai pot adauga si alte condimente daca doriti: fenicul, coriandru, enibahar, chimen, 1 steluata de anason, boia de ardei dulce sau iute, ardei iute uscat.
    -sosul din tava se poate scurge, se pune intr-o tigaie pe foc, se adauga 1 lingurita de unt, 30 ml coniac si se da un clocot, apoi se serveste la masa, in sosiera.

    Servire

    Cand este gata, friptura se scoate si se lasa pe masa timp de 10-15 minute, sa respire putin. Nu se serveste imediat, in felul acesta fibrele carnii se relaxeaza si friptura va deveni mult mai frageda.
    Pregatim si o garnitura. Exemplu: piure de cartofi si sote de mazare. Se pot servi alaturi soteuri sau piureuri de legume, de orice fel. Va recomand sa aveti mereu in congelator 1-2 pungi cu legume congelate, sunt delicioase si foarte usor de pregatit.
    Am taiat felii, cu un cutit bine ascutit.

    Pofta buna si spor la gatit gustos si sanatos!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!