Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Dulceata de nuci verzi

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Dulceata de nuci verzi este una dintre minunile pentru care iubesc Cu toate ca delicatesa gasita in magazinele de larg consum nu are niciodata gustul preparatului de casa, se apropie. Ii lipseste, cred, “touch”-ul gospodinei, care o aromeaza dupa gustul propriu, ideal cu vanilie, cuisoare si zeama de lamaie.
Dulceata de nuci verzi

Dulceata de nuci verzi

Ingrediente:

1 kg de nuci verzi (aprox 50 nuci inca necuratate)
1 kg de zahar brun
3-4 cuisoare
un baton de vanilie
1 lamaie
600 ml apa

Mod de preparare:

Se folosesc nuci verzi in perioada in care interiorul este inca gelatinos. Este recomandabil sa folositi manusi chirurgicale atunci cand indepartati coaja verde a nucilor.  Nucile se vor curata de coaja verde pana la interiorul alb si se lasa in apa rece vreme de cateva ore, schimband apa de 2-3 ori. 

* Eu le tineam in apa de var, pentru a ramane tari dupa preparare, dar e un demers mai complicat, se poate si fara. 

Se oparesc apoi nucile de 2 ori, tinandu-le in apa clocotita 2-3 minute, acoperite cu o farfurie.
Separat, se prepara un sirop bine legat, din apa si zahar, care se incearca pe o farfurioara sau intr-un pahar cu apa rece (picatura trebuie sa ramana legata, nu sa se disperseze).  La final se adauga batonul de vanilie, sectionat, si cuisoare.
Cand siropul este legat se adauga nucile si se fierb la foc mic pana dispare spuma care se formeaza deasupra. Este momentul pentru zeama de lamaie, la ultimul clocot.

Servire:

Dulceata de nuci verzi se pune fierbinte in borcane, mai intai fructele, apoi se completeaza cu sirop. Se tin invelite intr-o patura, pana a doua zi, cand se pot aseza in siguranta in camara. Din aceasta cantitate veti avea, cel mai probabil, 2-3 borcane de 450 gr. de dulceata. Se serveste la zile mari, 3-4 nuci, ca e pretioasa.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!