Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Salată vioaie și crocantă cu miel și tăieței

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.               Multicoloră, interesantă, sănătoasă, bogată în arome puternice și texturi diverse, această salată valorifică la superlativ fâșiile crocante de resturi de carne rumenită, care sunt însoțite de doi dintre cei mai buni prieteni ai mielului, mentă și ardei iute. Salata poate fi servită perfect în câteva tortillas mici, rulate mai apoi – niciodată nu vă va dezamăgi!
Salată vioaie și crocantă cu miel și tăieței

Salată vioaie și crocantă cu miel și tăieței

Ingrediente:

  • 2 bucati ghimbir
  • 2 ardei iuți roșii proaspeți
  • 8 linguri ulei de măsline
  • 4 linguri oțet de vin roșu
  • 4 sos de soia sărac în sodiu
  • 300 g tăiței de orez medii
  • 2 morcovi
  • 1 castravete
  • 2 inimi de lăptucă
  • 1 ăpățână de salată verde
  • 1 legatura mentă proaspătă
  • 250 g resturi de friptură de miel
  • 1 lingurita semințe de susan

    Mod de preparare:

    Curățați ghimbirul, apoi radeți-l pe răzătoarea fină, împreună cu 1 ardei iute, și puneți-le într-un castron mic. Adăugați uleiul, oțetul și sosul de soia, pentru a obține un dressing; lăsați-l deoparte.
    Răsturnați tăițeii într-un castron, acoperiți-i cu apă clocotită și lăsați-i să se înmoaie 15 minute sau până ce se frăgezesc, amestecându-i în răstimpuri cu ajutorul cleștelui de bucătărie, pentru a-i separa. Cu un curățător de legume, feliați morcovii în fâșii lungi, tăiați castravetele după plac și puneți-le într-un castron mare pentru salată. Curățați lăptucile, tăiați-le în bucăți neregulate și așezați‑le peste morcovi și castraveți. Rupeți de pe tulpini și înglobați frunzele de mentă, după care scurgeți tăițeii și adăugați-i în castronul de salată.
    Feliați fin sau rupeți în fâșii carnea de miel, apoi puneți-o într-o tigaie mare, la foc potrivit, împreună cu semințele de susan. Amestecând, rumeniți-le timp de câteva minute sau până când mielul arată bine și e crocant, iar semințele au devenit aurii.
    Picurați dressingul peste ingredientele din castronul de salată și amestecați până când legumele sunt îmbrăcate uniform în sos. Feliați subțire ardeiul iute rămas și presărați-l peste salată, apoi completați cu mielul crocant cu susan și serviți preparatul imediat.
    Dacă mergeți la piață, puteți cumpăra și alte soiuri de legume în cantități mici, cum ar fi păstăi sau boabe tinere de mazăre dulce ori ridichi – toate acestea vor face salata și mai apetisantă.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!