Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Fasole infuzata la cuptor cu arome grecesti

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Fasole infuzata la cuptor cu arome grecesti. Aici fasolea isi pastreaza individualitatea, restul aromelor fiind ca un parfum subtil care o a ajuta sa iasa in evidenta. Fasolea e vedeta!
Fasole infuzata la cuptor cu arome grecesti
Fasole infuzata la cuptor cu arome grecesti

Ingrediente:

Pentru macerat:
450 gr fasole uscata alba
1 tulpina de telina
1 morcov
1 ceapa mica
1 foaie de dafin
sare

Pentru sos:

1 ceapa medie
4 catei de usturoi
1 lingura pasta de rosii
4 rosii din conserva +2 linguri suc de pe ele
1 lingurita zahar
3 prize scortisoara macinata
1 priza ienibahar macinat
1 lingurita oregano uscat
1/2 legatura patrunjel
1 fir marar
50 ml ulei masline
sare, piper negru

Mod de preparare:

  1. Fasolea se fierbe. Se adaugarea aromelor, puneti in oala cu fasole: telina si morcovul bucati, ceapa intreaga si dafinul. Pentru aceasta reteta fasolea nu trebuie fiarta de tot, trebuie sa ramana o idee nefacuta in centru. Se pastreaza in lichidul in care a fiert la frigider pana o veti folosi.
  2. Intr-o cratita larga care merge la cuptor se incalzeste un pic din uleiul de masline. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste 2-3 minute pana se inmoaie un pic. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 30 de secunde. Se adauga pasta de rosii si se caleste inca 2 minute.
  3. Se adauga rosiile strivite cu blender si se fierbe 2 minute. Se adauga oregano, scortisoara, ienibaharul, zaharul, putina sare si piper negru macinat. Se amesteca bine.
  4. Se adauga 300 ml din apa in care a fiert fasolea si restul de ulei. Se fierbe sosul 5 minute. Se gusta sosul de sare.
  5. Se adauga fasolea scursa de apa si verdeturile tocate fin. Fasolea nu trebuie sa fi complet acoperita de sos. Se lasa sa revina la fierbere.
  6. Se introduce cratita in cuptor la 180C, pentru 50 minute, pana deasupra se formeaza o crusta.
  7. E buna imediat cu paine. E buna si a doua zi reincalzita. E buna si la temperatura camerei cu paine prajita. E si un fel de mancare de sine statator, dar se poate servi si pe post de garnitura langa o ceafa la cuptor.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!