Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Paine simpla, coapta pe frunze de varza

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Paine simpla, coapta pe frunze de varza. Frunzele de varza impiedica partea de jos a cojii sa se intareasca, o face pufoasa si o infuzeaza cu aroma de varza calita. De aceea ne si place de ea asa mult
Paine simpla, coapta pe frunze de varza
Paine simpla, coapta pe frunze de varza

Ingrediente:

500 gr faina alba
450 ml apa calduta
100 gr malai
25 gr drojdie proaspata
1 lingurita rasa sare
3-4 frunze de varza - decupati partile tari

Mod de preparare:

  1. Dizolvati drojdia in 50 ml apa calduta. Lasati-o la loc cald pana creste si devine spumoasa - aprox. 15 minute.
  2. Puneti malaiul si 200 ml apa intr-o craticioara si fierbeti amestecand des, pana malaiul absoarbe toata apa. Lasati sa se racoreasca.
  3. Intr-un bol puneti 250 gr faina si faceti o gaura in mijloc. Adaugati acolo drojdia crescuta, 100 ml apa si malaiul umflat. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Va fi foarte lipicios. Lasati aluatul sa cresca acoperit, la loc cald, timp de 2 ore.
  4. Puneti restul de 250 gr faina intr-un bol, adaugati in mijloc restul de 100 ml apa in care ati dizolvat sarea si aluatul crescut. Framantati iar aluatul pana devine elastic. De data asta va fi doar usor lipicios.
  5. Lasati aluatul acoperit la crescut, la loc cald, inca 30 minute.
  6. Pe masa de lucru presarati malai si putina faina alba. Rasturnati aluatul crescut si dati-i forma de bila, rulandu-l prin malai.
  7. Tapetati fundul unui vas cu frunze de varza, avand grija sa urce frunzele si pe margini. Asezati aluatul format pe frunze. Acoperiti vasul si lasati aluatul sa creasca 30 minute.
  8. In acest timp incingeti cuptorul la 240 C si introduceti o craticioara cu apa chiar jos.
  9. Introduceti vasul cu paine in cuptor. Coaceti timp de 15 minute, apoi coborati temperatura la 210 C - scoateti vasul cu apa - si mai coaceti 30 minute.
  10. Scoateti painea din vas si indepartati frunzele de varza. Lasati painea sa se raceasca complet apoi se poate felia.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!