Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tort cu Blat Umed si Crema de Unt si Cacao

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.                Tortul cu blat umed si crema de unt si cacao este, in mod special, pentru iubitorii de ciocolata. E genul de tort bun de impartit cu oameni dragi, bun pe orice masa Sarbatoare, bun in weekend sau in orice zi pe care vrei sa ti-o faci mai frumoasa.
 Tort cu Blat Umed si Crema de Unt si Cacao

Tort cu Blat Umed si Crema de Unt si Cacao


INGREDIENTE:
Pentru blatul umed:
190 g de faina
300 g de zahar
60 g de cacao
200 ml de lapte batut
100 ml de ulei
2 oua
200 ml de cafea tare, fierbinte
o lingurita cu extract de vanilie
un plic cu praf de copt
sare
Pentru crema de unt si cacao:
250 g de unt cu minim 80% grasime, la temparatura camerei
340 g de zahar pudra
60 g de cacao
50 ml de smantana proaspata pentru frisca
o lingurita cu extract de vanilie
un cub de unt pentru uns tavile
picaturi de ciocolata alba pentru ornat
MOD DE PREPARARE:
PASUL 1
Pregatim blaturile pentru tort si incalzim cuptorul. Pregatim doua forme cu diametrul de 20 cm in care aranjam hartie de copt si le ungem bine cu unt si pe margini dar si la baza.
PASUL 2
Punem faina intr-o sita, adaugam pudra de cacao, praful de copt si o lingurita cu sare si le cernem. Punem zaharul, amestecam bine si le lasam deoparte.
PASUL 3
Turnam laptele batut intr-un castron mare, adaugam uleiul, ouale si extractul de vanilie si batem bine, intai la viteza mica apoi o marim treptat. Punem ingredientele uscate in doua transe si mixam la viteza mica, de fiecare data, doar pana la incorporare. Turnam cafeaua fierbinte si batem la viteza mica pana la omogenizare.
PASUL 4
Impartim compozitia in mod egal in cele doua tavi pregatite si punem blaturile cu cacao in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute, pana cand o scobitoare introdusa in centru iese usor umeda, iar blaturile de tort sunt usor moi la atingere. Le lasam sa se raceasca complet in forme, asezate pe un gratar, desfacem inelul detasabil si le mutam cu grija pe platouri.
PASUL 5
Pregatim crema – punem untul moale intr-un castron si batem intai la viteza mica, apoi o marim treptat, cam 3 minute, pana cand este pufos si cremos. Adaugam zaharul purda si praful de cacao si batem la viteza mica 2 minute, pana cand avem o crema omogena. Punem extractul de vanilie si smantana proaspata pentru frisca si mai mixam la viteza mare un minut.
PASUL 6
Peste primul blat complet racit punem o treime din crema de unt si o intindem uniform cu o spatula. Asezam deasupra al doilea blat, punem restul de crema de cacao si coboram o parte din ea si pe lateral, cat sa il imbracam complet. Nivelam crema de deasupra si decoram tortul cu picaturi de ciocolata alba sau orice altceva vi se pare potrivit.
Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!