Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Stroganoff de vită cu paste

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Folosind bucăţi de fileu de vită şi adăugând ceapă şi ciuperci ca ingrediente de bază. Această mâncare se prepară relativ rapid, este foarte gustoasă şi are o aromă excelentă căreia îţi este greu să rezişti.
Stroganoff de vită cu paste

Stroganoff de vită cu paste

Ingrediente:
500 g bucăţele de file de vită,
2 linguri de ulei,
6 linguri de unt,
1 ceapă mare tăiată în felii subţiri,
250 g de ciuperci, tăiate în bucăţi groase,
1 cană de zeamă de oase,
1 pahar de vin,
1 cană de smântână,
1 lingură de muştar,
1 lingură de amidon,
1 linguriţă de boia de ardei,
1 linguriţă de mărar
350 g de paste făinoase

Modul de preparare:
Carnea se taie în felii de 2 cm grosime şi se presară cu sare şi piper. Într-o tigaie mare, se pun la încălzit cele 2 linguri de ulei la foc mare, iar când acesta e înfierbântat se adaugă un strat de fâşii de carne. Carnea se lasă câte un minut pe fiecare parte, până ce prinde o pojghiţă maronie, ce are rolul de-a ţine carnea fragedă şi suculentă.
Carnea se scoate într-un vas şi se lasă deoparte. Se pune în tigaie următorul rând de fâşii şi folosind acelaşi procedeu, se prepară restul de carne.
După ce ultima serie de carne a fost scoasă din tigaie, se reduce focul la mediu, se adaugă 2 linguri de unt şi ceapa tăiată julien. Se amestecă uşor până când ceapa devine sticloasă, aproximativ 2 minute, după care se pun ciupercile, sare şi puţin piper.
Se lasă să fiarbă până ce lichidul lăsat de ciuperci este aproape evaporat - cam 10 minute.
Se adaugă zeama de carne şi vinul şi se fierbe în continuare cam un sfert de oră.
Se toarnă apoi smântâna proaspătă amestecată în prealabil cu o lingură de amidon, boia de ardei şi muştar, după care se adaugă bucăţile de carne lăsate deoparte cu tot cu zeama lăsată de carne.
Se fierbe în continuare câteva minute ce până ce carnea este pătrunsă după preferinţă. Se potriveşte de sare şi piper, iar la sfârşit se adaugă mărarul tocat mărunt.
Între timp, se fierb pastele făinoase în apă sărată - 10 g sare la litru de apă -, până când acestea se înmoaie. După ce au fiert, pastele se scurg de apă şi se pun într-un vas. Cât sunt încă fierbinţi, se adaugă cele 4 linguri de unt rămase şi se amestecă bine până ce untul se încorporează bine în paste.
Înainte de servire, se pun în farfurii mai întâi câte o porţie de paste, peste care se adaugă delicioasa carne cu sos din tigaie.
Vă dorim poftă bună!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!