Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Yarimca

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
O rețetă de mic dejun, făcută în mod tradițional. De această dată, ne bucurăm de o rețetă de yarimca, adică niște plăcintuțe umplute cu brânză sau cartofi delicioase.
Yarimca
Yarimca

Ingrediente:

375 g făină
120 g iaurt simplu
80 ml ulei de măsline
1 ou
1 linguriță sare
O jumătate linguriță praf de copt
120 ml apă
Ulei pentru prăjit

Umplutură:

200 g brânză feta
10 g pătrunjel mărunțit
Sau
5-6 cartofi fierți și zdrobiți
1 linguriță mentă uscată
O jumătate linguriță sare
Un sfert linguriță piper

Mod de preparare:

Amestecă ingredientele pentru aluat, adăugând apă câte puțin. S-ar putea să nu fie nevoie să folosești toată apa, de aceea trebuie să o adaugi gradual, puțin câte puțin. Frământă aluatul până când acesta nu se mai lipește de mâini și de pereții vasului. Pudrează cu făină suprafața de lucru și mută aluatul din vas, pe suprafața pudrată cu făină - pe masă. Taie aluatul frământat în două bucăți și rulează fiecare bucată până aceasta devine la fel de groasă ca încheietura mâinii tale. Apoi, taie din fiecare bucată rulată, bucăți de aproximativ 2-3 cm grosime.
Trage deoparte bucățile de aluat și re-pudrează cu făină suprafața, dacă e nevoie. Apoi întinde cu făcălețul fiecare bucată de aluat, astfel încât să creezi o foaie de aluat nu foarte groasă, dar nici foarte subțire.
Fă amestecul de umplutură preferat - ori amesteci brânză feta cu pătrunjel, ori cartofii zdrobiți cu mentă și piper. În fiecare bucățică de aluat pe care o întinzi, pune în centru o lingură de umplutură, întinde-o pe o suprafață mai mare, iar apoi împătură aluatul sub formă de semilună. Asigură-te că strângi marginile bine, astfel încât să nu permită umpluturii să iasă. Dacă crezi că nu reușești cu mâna, poți face asta cu o furculiță.
Pune ulei într-o tigaie mai adâncă și lasă-l să se încingă. Când acesta este fierbinte, prăjește cu grijă bucățile de aluat, pe ambele părți, iar apoi scoate-le și pune-le pe prosoape de hârtie pentru ca acestea din urmă să absoarbă uleiul în exces. Și gata!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!