Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Legume prajite in aluat crocant cu bere

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Ce aveti la indemana si va place! Eu am folosit dovlecei, vinete, morcovi, ciuperci, conopida, ceapa, cartofi. Toate trebuie taiate in bucati potrivite: batoane. Cartofii i-am taiat in rondele foarte subtiri.
Legume prajite in aluat crocant cu bere
Legume prajite in aluat crocant cu bere
Ingrediente:
  • 500 g legume asortate taiate rondele - dovlecei, ciuperci, vinete, ceapa, morcovi, cartofi, conopida
Aluat cu bere
  • 200 g faina
  • cca. 400 ml bere foarte rece + 4-5 cuburi de gheata
  • 1 ou
In plus
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
  • sare
  • sosuri – care va plac
Mod de preparare:
Am taiat legumele si le-am lasat la zvantat. In plus, le-am si presarat cu putina faina, care mai absoarbe din umiditate.
Legume pregatite:
Intr-o cana gradata am spart oul intreg si l-am batut lejer cu o furculita. Am turnat peste ele cei 400 ml de bere foarte rece si am adaugat si 4-5 cuburi de gheata.
Am trantit si faina deasupra. Nu am amestecat-o ci mai mult am udat-o cu lichidul de jos. Da, trebuie sa ramana cocoloase multe.
Am ales o cratita mai inalta si am pus uleiul la incins in ea. Uleiul trebuie sa fie in strat gros de macar 3 degete. Proba este prin picurarea catorva stropi de aluat in ulei. Daca este incins putem trece la treaba. Am lucrat cu mana. Am luat bucata cu bucata batoanele de legume si le-am trecut prin aluat si apoi le-am pus la prajit. Nu mai mult de 5-7 piese o data! Nu am aglomerat baia de ulei.
Am prajit legumele cate 2-3 minute. Aluatul nu trebuie sa se rumeneasca tare. De la bere el va avea o culoare mai galbena decat cel facut cu apa. Am scos pe rand legumele prajite cu o spumiera si le-am pus la scurs mai intai intr-o strecuratoare metalica iar dupa cateva minute le-am trecut pe hartie absorbanta. Nu se scot din prima pe servete pentru ca isi pierd factorul crocant.
Am continuat asa pana am prajit toate legumele. De abia dupa ce s-au scurs pe hartia absorbanta le-am mutat pe un alt platou de servire si le-am sarat. Gata!
Iata ce a iesit!
Legume prajite in aluat cu bere se mananca imediat, fierbinte. Aluatul ramane crocant o perioada de timp - max. 30 de minute - dupa care incepe sa se inmoaie. Ele pot redeveni crocante prin incalzirea 5-10 minute la cuptor, asezate aerat intr-o tava. Fiecare leguma in parte si-a pastrat gustul si textura. Sunt delicioase mai ales cu un sos!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!