Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Sarmale cu pasat de porumb

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.                    Sarmalute de post umplute cu porumb spart – o delicatesa, gatit la cuptor, in vas de lut. O reteta vegana foarte gustoasa si usor de preparat.
Sarmale cu pasat de porumb

Sarmale cu pasat de porumb


Ingrediente:
  • 300 g pasat de porumb
  • 200 g ceapa tocata
  • 200 g morcov ras pe razatoarea mare
  • 50 ml ulei
  • sare, piper
  • 30 g samburi de dovleac
  • o mana de frunza tocata de patrunjel
  • 200 ml suc de rosii 

Mod de preparare:

Am curatat ceapa si morcovul si le-am dat, pe rand, pe razatoarea mare. Am tocat din cutit samburii de dovleac ca sa fie mai marunti. Am ales o tigaie incapatoare si am calit ceapa in ulei cu un praf de sare, pana ce a devenit usor sticloasa - fara sa o prajesc. Am pus si morcovul ras si am continuat calirea alte 3-4 minute. In aceasta etapa morcovul se inmoaie usor si isi intensifica culoarea si aroma.
In final am pus si pasatul clatit in mai multe ape ca sa iasa cojitele si alte impuritati si am amestecat bine totul.
Am turnat 200 ml de apa si l-am lasat sa fiarba incet cateva minute, pana ce s-a absorbit tot lichidul. Boabele de porumb trebuie sa fie fierte pe o treime. Restul se va desavarsi mai tarziu, in sarmale. Am asezonat bine de tot cu sare si piper negru proaspat macinat. Am stins focul si am tras tigaia deoparte.
Am tocat o mana de patrunjel verde si am presarat-o peste compozitia de pasat.
Am amestecat totul si gata! Aceasta este umplutura pentru sarmale.

Cum se invelesc:

Varza murata cu foi subtiri, numai bune pentru sarmale.
Le-am indepartat cu cutitul nervurile groase si apoi le-am portionat.  Cotoarele nu se arunca pentru ca avem nevoie de ele mai incolo! Taiati bucatile de foaie de varza dupa ce dimensiuni doriti si va plac. Eu le-am facut medii, cam de 12 x 14 cm.
Pe fiecare foaie decupata am pus cate o lingura de umplutura de pasat, apoi am rulat sarmaua si i-am indesat capetele.
Rand pe rand am asezat sarmalele cu pasat intr-un castron.

Cum se fierb:

Am tocat marunt cotoarele si resturile ramase de la croirea foilor de varza.
Am asternut fundul vasului cu varza si cotoare tocate si am aliniat soldateste sarmalele.
Am presarat o mana de verdeata tocata si am incheiat cu varza tocata.
Nu mi-a mai ramas decat sa torn niste suc de rosii si sa completez lichidul cu apa, pana la nivelul sarmalelor - nu trebuie sa fie scufundate complet. Deoarece aceste sarmale sunt destul de dietetice am picurat o lingura de ulei la suprafata lor.
Am acoperit vasul roman cu capacul din dotare.
Am incins cuptorul la 170 C si am bagat vasul cu sarmale la copt. Le-am lasat o ora la 170 C si apoi am redus temperatura la 160 C si le-am mai copt alte 2 ore. In total am gatit aceste sarmale cu pasat timp de 3 ore…. incetisor, cum trebuie. Varza trebuie sa se topeasca in gura, nu sa te chinui sa o tai cu lingura sau furculita. La sarmale nici nu se pun cutite la masa.
Lasati acolo pana dimineata, sa se raceasca incet.
Am presarat sarmalele cu putina verdeata si gata… la masa!

Servire:

Am scos cu grija sarmalele si le-am asezat pe farfurii. Sunt foarte fragede!
Puteti sa faceti o mamaliga calda, aburinda, pe post de garnitura
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!