Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Placinte din mamaliga cu branza la tigaie

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Placintele astea atat de gustoase mi-au adus aminte de copilarie, de placintele senzationale cu branza ale Mamei.
Placinte din mamaliga cu branza la tigaie

Placinte din mamaliga cu branza la tigaie

INGREDIENTE:
  • Mamaliga:  
  • 700 ml apa
  • 300 gr malai
  • un praf bun de sare
  • Placinte:
  • 125 gr unt
  • 375 gr iaurt
  • 2 oua
  • 2 lingurite sare
  • 900 gr faina si in plus pentru intins foaia
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 50 ml apa calduta
  • ulei pentru prajit
  • 350 gr branza feta

MOD DE PREPARARE:

Pentru mamaliga am pus apa la fiert cu praful de sare si cand a dat primul clocot am turnat toata cantitatea de malai am amestecat bine si am lasat vreo 5 minute continuand sa amestec usor.

Luam deoparte de pe foc ceaunul si punem untul rece de la frigider, apoi iaurtul tot rece, amestecam bine de tot cu telul, mamaliga se va mai raci, apoi pe rand ouale, sarea, drojdia si apa deasupra pentru a o lichefia.

Incepem sa adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat bun care nu se mai lipeste de maini decat foarte putin.

Nu trebuiesc lasate la crescut.

Vom imparti asa din ochi aluatul in zece bucati.

Pe o suprafata bine infainata vom intinde fiecare bucata - cam de dimensiunea unei clatite - si o vom presara cu branza din belsug. Pliem aluatul parte peste parte si lipim bine marginile.

Incingem uleiul in tigaie foarte foarte bine, numai atunci vom pune placinta si vom da focul mediu. Dupa un minut vom intoarce placinta, avand grija sa nu se arda si o vom coace si pe partea cealalta . O intorc de doua trei ori pe cate o parte.

Sper sa va placa si voua daca le probati.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!