Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Satay de pui

Retete si gust
Satay-ul este, pe scurt, o carne de pui, de porc etc., întâi marinată  într-un sos pe bază de lapte de cocos condimentat și apoi gătită pe grătar. Este un fel de mâncare atât de rapid, de aspectuos și de delicios. Azi facem un satay de pui, după pașii de mai jos.
Satay de pui

Satay de pui

Ingrediente:

Pentru marinată
  • 3 bucăți de piept de pui, tăiate fâșii lungi
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 căței de usturoi pisați
  • 1 conservă lapte de cocos
  • 1/2 linguriță chimion
  • 1/2 linguriță coriandru
  • 1/3 linguriță ghimbir
Pentru sosul satay
  • 2 linguri cu vârf unt de arahide
  • 1-2 lingurițe pudră de chilli
  • 1 lingură sos de pește
  • 1/2 conservă lapte de cocos
  • 1 lingură rasă zahăr brun
  • 1/2 linguriță coriandru
  • zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Pune în apă 8 bețigașe de lemn pentru frigărui și ține-le acolo 30 de minute - așa nu vor lua foc la gătit.
Într-un bol mare, pune puiul tăiat și amestecă-l - cu mâinile, e cel mai eficient - cu restul ingredientelor pentru marinată. Acoperă cu o folie alimentară și dă la frigider cel puțin 30 de minute, dar poți lăsa și peste noapte, pentur maximum de gust.

Cât timp puiul se marinează, combină într-o crăticioară mică ingredientele pentru sosul satay, dar fără zeama de lămâie. Pune pe focul mediu, amestecând încet și continuu cu o lingură/spatulă de lemn, o să pară destul de lichid la început, dar când atinge punctul de fierbere, începe să se îngroașe
Nu-l lăsa să fiarbă, când atinge punctul de fierbere, dă focul mic și amestecă până când se îngroașă. Oprește focul, încorporează și zeama de lămâie. Sosul satay poate fi servit atât cald cât și rece. Scoate bețigașele pentru frigărui din apă, scutură-le de ea și înfige bucățile de pui pe ele. Într-o tigaie-grătar sau chiar pe grătar, prăjește -le 8-10 minute sau până când simți tu că s-au pătruns.
Servește cu sosul satay și, dacă vrei, cu extra-coriandru presărat deasupra și fulgi de chilli.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!