Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ardei umpluți cu orez și brânză, în sos de roșii, la cuptor

Retete si gust

Felul în care se întinde brânza topită în lungi firicele apetisante și mai ales, parfumul și sentimentul de acasă și de bine pe care ți-l oferă mâncarea rumenă, așezată în mijlocul mesei, fac să merite fiecare minut petrecut pentru prepararea rețetei. E genul de mâncare de împărțit cu familia și, cel puțin la mine acasă, toți au fost fericiți, chiar dacă din ardeii umpluți a lipsit carnea.

Ardei umpluți cu orez și brânză, în sos de roșii, la cuptor

Ardei umpluți cu orez și brânză, în sos de roșii, la cuptor

Ingrediente:

  • 6 ardei grași
  • 150 de grame de ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • 1 kg. rosii
  • 150 de grame de orez 
  • 150 de grame de cascaval
  • câteva fire de șofran, 2-3 rămurele de busuioc, 1 foaie de dafin
  • pătrunjel verde pentru presărat
  • sare și piper

Mod de preparare:

1. Pentru sosul de roșii, vom avea nevoie de 2/3 din ceapă și usturoi și firește, de roșii, care se vor opări scurt în apă fierbinte, se vor scoate într-un castron mare cu apă rece, se vor decoji de pieliță și se vor tăia în cuburi. Tocăm ceapa și usturoiul - păstrăm deoparte 1/2 - și le călim într-o cratiță largă, adăugând de la început 1 praf de sare. După ce ceapa se înmoaie, se adaugă cuburile de roșii și se gătește sub capac 15 minute, la foc potolit. La final, se asezonează cu sare și piper și se adaugă busuiocul tocat. Sosul nu trebuie să fie foarte scăzut pentru acest preparat, dacă e nevoie se mai adaugă apă fierbinte.

2. Cât timp sosul clocotește sub capac, se încinge într-o tigaie 1 lingură de ulei și se prăjesc ardeii întregi pe toate părțile, până se rumenesc ușor și încep să se înmoaie. Se lasă să se răcească, se taie pe lung cu un cuțit și se scobesc în interior de conținut, golindu-se de semințe și cotor.
3. Restul de ceapă și usturoi - 1/3 - se călește într-o crăticioară, în lingura de ulei rămasă. Când ceapa se înmoaie, se adaugă orezul spălat și zvântat. Se călește totul amestecând constant, după 2 minute se adaugă 300 de ml. de apă și 1 frunză de dafin. Orezul se fierbe la foc mic, timp de 10 minute din momentul în care începe să clocotească. Dacă dorim să adaugăm și un strop de șofran - cât prindem cu 2 degete -, îl dizolvăm în 2-3 linguri de apă clocotită și îl adaugăm peste orezul care fierbe la finalul celor 10 minute. Asezonăm cu sare și piper, acoperim cu capacul, oprim focul și lăsăm să se răcească.
4. 100 de grame de cascaval se taie cubulețe, din restul de 50 de grame de cascaval vom face 12 felii subțiri.
5. Pornim cuptorul și îl fixăm la 180 de grade Celsius.
6. Amestecăm orezul cu cele 100 de grame de cascaval cubulețe și umplem jumătățile de ardei golite de cotor și semințe. Deasupra fiecărei jumătăți punem o felie de cascaval și aranjăm ardeii în cratița cu sosul de roșii, care trebuie să ajungă aproape până la marginea ardeilor, fără să atingă orezul.
7. Se dă mâncarea la cuptor pentru 30 de minute, la o înălțime medie. Ca să nu se usuce excesiv, putem stropi cu câte 1 lingură de apă fierbinte deasupra ardeilor, la jumătatea timpului de gătire, dar numai dacă e necesar. În final, mâncarea trebuie să fie frumos rumenită.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!