Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prăjitura floare de colț

Retete si gust
La prima vedere, prajitura floare de colt poate parea greu de preparat, dar nu este deloc asa. Prajitura floare de colt este una dintre acele retete de prajituri de casa cu crema delicioasa ce nu poate fi refuzata, prajitura floare de colt este alegerea perfecta.
Prăjitura floare de colț

Prăjitura floare de colț

Ingrediente:
Blat cacao:
6 oua
4 linguri faina
3 linguri cacao
6 linguri zahar
1 plic praf de copt
un praf de sare
Bezea cocos:
4 albusuri
6 linguri zahar
120 g cocos
Crema:
4 galbenusuri
5 linguri zahar
40 g amidon alimentar
300 ml lapte
1 esenta de vanilie
200 g unt
1 compot ananas
Pentru stratul de deasupra:
200 ml frisca lichida
Pentru decor:
50 g ciocolata alba

Mod de preparare:
Pentru a prepara blatul de cacao, mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare.
Adauga treptat zaharul, galbenusurile, apoi incorporeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt si pudra de cacao.
Omogenizeaza cu o lingura, apoi intinde compozitia obtinuta intr-o tava cu dimensiunea de 20×30 cm tapetata cu hartie de copt.
Coace blatul la cuptorul preincalzit la 180° C pentru 15 minute.
Intre timp prepara bezeaua de cocos.
Mixeaza albusurile spuma, apoi adauga treptat zaharul si continua sa mixezi pana cand se topeste si se obtine o bezea ferma.
Incorporeaza nuca de cocos cu ajutorul unei spatule.
Intinde uniform peste blatul cu cacao si pune la cuptor pentru inca 10-15 minute.
Intre timp, ne ocupam de prepararea cremei.
Batem galbenusurile cu zaharul, iar peste ele adaugam amidonul dizolvat in laptele rece.
Punem cratita pe foc mic, amestecand incontinuu, pana cand crema se ingroasa.
Luam de pe foc, adaugam esenta de vanilie, acoperim cu folie alimentara si lasam deoparte sa se raceasca.
Untul la temperatura camerei il mixam putin, apoi adaugam cate o lingura de crema racita, iar la final incorporam cubulete de ananas din compot.
Crema obtinuta se intinde uniform peste bezeaua cu nuca de cocos.
Pentru stratul de deasupra, mixeaza frisca lichida, apoi intinde peste crema.
Decoreaza prajitura cu ciocolata alba data pe razatoare, apoi pune prajitura la frigider pentru cel putin doua ore inainte de a o portiona.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!