Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Rulouri de vinete cu branza si sos de rosii

Retete si gust
Daca va plac vinetele si altfel decat in salata sau zacusca faceti bine si pastrati macar una pentru reteta asta. Iese o mancare atat de gustoasa care striga in gura mare dupa o bucata de paine adevarata si calda.
Rulouri de vinete cu branza si sos de rosii

Rulouri de vinete cu branza si sos de rosii


Ingrediente:

  • o vanata mai lunguiata
  • 100 g urda 
  • 100 g telemea de vaca
  • o lingura cu varf pesmet
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 300 ml suc de rosii
  • o ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • 50 ml smantana dulce
  • putin ulei
  • busuioc
  • o lingurita zahar
  • sare, piper
Mod de preparare:                                                                                                                                                                Taiem vanata pe lungime in felii groase de 1-1,5 cm. O presaram cu sare, o lasam cam 20 de minute si o stergem cu un servetel. Prajim feliile scurt, vreo 30 de secunde pe fiecare parte, doar cat sa se inmoaie, in putin ulei, apoi le scoatem pe un servetel absorbant pentru a scapa de excesul de ulei. Curatam si taiem marunt ceapa si usturoiul. Le calim pe foc mic cu o lingura de ulei, adaugam apoi sucul de rosii, putin zahar, sare si piper. Lasam sa fiarba incet 5-7 minute ca sa mai scada sosul. La final ii adaugam busuioc.Radem telemeaua si o amestecam bine cu urda, coaja rasa de lamaie si pesmetul. Punem din compozitia de branza o lingura plina pe fiecare felie de vanata si rulam. Intr-un vas termorezistent turnam sosul de rosii, asezam apoi rulourile de vinete iar peste ele punem cate o lingura de smantana dulce. Bagam la cuptor la 190 de grade pentru 20-25 de minute, sa bolboroseasca si sa se imprieteneasca toate aromele. Cand servim punem putin busuioc proaspat. Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!