Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ciorbă de conopidă cu smântână

Retete si gust
Nu este niciun secret pentru nimeni că frigul vine cu pofta de a mânca supe şi ciorbe fierbinţi. Sperăm să vă placă această reţetă de ciorbă de conopidă cu smântână . Este savuroasă, cremoasă, plină cu bucăţi de conopidă. S-ar putea să ţi se pară prea mulţi paşi pentru prepararea ei, dar nu este nimic dificil în a o găti.
Ciorbă de conopidă cu smântână

Ciorbă de conopidă cu smântână

Ingrediente:

150 g unt
1/2 ceapă, tocată
1 morcov tocat
1 tijă ţelină, tocată
1 conopidă mare
2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
2 l supă de legume
6 linguri făină
2 căni lapte
sare
1 cană smântână

Mod de preparare:

Într-o oală mare, topeşti 50 g unt şi căleşti ceapa câteva minute sau până devine arămie. Adaugi morcovii şi ţelina şi mai laşi pe foc câteva minute. Adaugi conopida şi pătrunjelul şi amesteci bine.
Acoperi şi şi laşi la foc mic 15 minute, apoi torni supa de legume. Laşi să fiarbă, dai focul mai încet şi laşi să „bolborosească“. Într-o tigaie medie, topeşti restul de unt, amesteci cu făina şi laptele şi amesteci bine. Torni încet aceste amestec peste unt, amestecând constant. Dai la o o parte. Pui amestecul peste supă şi mai laşi pe foc 15-20 de minute. Asezonezi şi adaugi sare şi piper după gust.
Înainte de a servi, pune smântâna în vasul în care serveşti şi ţii supa. Pune 2-3 polonice de supă fierbinte în vasul respectiv şi amesteci bine, apoi torni toată supa şi amesteci şi serveşti imediat.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!