Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Babe cu ciocolata si topping

Retete si gust
Mai sunt doar cateva zile pana la Paste si imi inchipui ca majoritatea v-ati creionat deja meniul, cate oua inrositi, daca pregatiti sau nu friptura de miel si drob sau ce fel de cozonac faceti.
babe
Babe cu ciocolata si topping

Ingrediente:
Pentru aluat:
– faina 900 g
– unt 250 g
– lapte integral 300 ml
– drojdie uscata 2 pliculete
– zahar tos 150 g
– oua 2 buc. mari
– galbenusuri 2 buc.
– un praf de sare
Pentru umplutura de ciocolata:
– ciocolata neagra 500 g
– zahar tos 200 g
– scortisoara macinata 2 linguri rase
– unt120 g
Pentru uns:
– unt 30 g
– faina
+ 1 ou si o lingura de smantana lichida - pentru uns cozonacii
Pentru topping:
– zahar tos 70 g
– faina 40 g
– unt 40 g

Mod de preparare:                                                                                                         Pentru aluatul de cozonac: incalziti laptele usor si puneti-l intr-un bol mic, impreuna cu drojdia si o lingura de zahar. Amestecati pana cand se topeste zaharul si se dizolva drojdia. Lasati intr-un loc caldut si veti observa ca maiaua va creste. Intr-un castron mai mare, mixati cele 2 oua, galbenusurile si cele 150 g zahar tos. Mixati pana cand se topeste zaharul si obtineti ca o spuma. Cerneti faina in bolul in care veti framanta aluatul si amestecati-o cu un praf de sare. Adaugati spuma de oua si incepeti sa framantati.

Adaugati si maiaua. Treptat, puneti cele 250 g unt, taiat in bucatele. Lasati robotul sa framante in continuare, circa 40 de minute. Dupa aceasta etapa, eu am framantat si manual, pe blatul de lucru, inca vreo 30 de minute. La finalul timpului, in aluat se puteau vedea “basicute”. Puneti aluatul intr-un bol mare, uns cu un pic de unt. Acoperiti bolul cu un stergar curat si puneti-l intr-un loc caldut. Lasati aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul - o ora – o ora si jumatate.

Cat creste aluatul, pregatiti topping-ul Streusel: puneti intr-un bol zaharul tos, faina si untul la temperatura camerei. Amestecati cu o furculita sa se omogenizeze.                                              Pentru umplutura de ciocolata: radeti ciocolata si puneti-o intr-un bol, impreuna cu scortisoara macinata si cele 200 grame zahar tos. Amestecati bine, bine. Puneti cele 120 g unt la temperatura camerei. Omogenizati.

Cand aluatul a crescut, scoateti-l din bol, framantati-l putin si lasati-l “sa-si traga sufletul” circa 5 minute. Impartiti-l in trei. Pastrand acoperite doua parti, lucrati a treia parte, impartind-o in doua. Intindeti fiecare parte sub forma unor dreptunghiuri, puneti umplutura pe ele si rulati-le. Impletiti apoi cele doua suluri rezultate. Puneti-le cu grija intr-o forma unsa cu unt si presarata cu faina. Luati inca o parte de aluat si impletiti, eventual in trei, un alt doilea cozonac. In fine, pentru variatie, pe cel de-al treilea eu l-am facut sub forma de rulou - o singura “foaie” de aluat, umplutura distribuita pe ea si, apoi, rulat.

Puneti cozonacii iar la crescut, acoperiti. Lasati-i inca 30-40 de minute, timp in care incingeti cuptorul la 190 grade Celsius. Amestecati oul cu smantana lichida si, cu o pensula, ungeti foarte bine cozonacii. Presarati pe ei topping-ul. Bagati-i in cuptor si lasati-i 30-35 de minute, dupa care dati focul mai mic, la 170 de grade, si mai lasati-i inca 10-15 minute - daca ii intepati cu o scobitoare, ramane pe aceasta doar ciocolata, fara urme de aluat, iar deasupra se formeaza o frumoasa crusta.

Lasati babele sa se raceasca total inainte de a le scoate din forme. Se pot pastra la temperatura camerei, acoperite, timp de 2-3 zile.


Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!