Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Piept de pui cu ciuperci și smântână

Retete si gust
Această rețetă de piept de pui cu ciuperci și smântână, rapida, este pur și simplu perfectă. Am numit această rețetă de piept de pui cu smântână și ciuperci ca fiind perfectă, cu toate că nu îmi place să-mi laud singur preparatele, așteptând aprecierile voastre. Și pentru că v-am promis ceva rapid și foarte gustos, nu vă mai țin la povești, să ne apucăm de treabă!
pui
Piept de pui cu ciuperci și smântână

Ingrediente:

  • 250 de grame piept de pui
  • 50 de grame de ceapă
  • 250 de grame de ciuperci
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 75 ml. vin alb sec
  • 100 ml. supă de pui concentrată
  • 150 grame smântână pentru gătit
  • 1 linguriță boia dulce 
  • 1 linguriță măghiran uscat
  • sare și piper
  • pătrunjel verde pentru final

Mod de preparare:

1. Condimentați cu sare și piper pieptul de pui tăiat în fâșii egale . Tocați fin ceapa și usturoiul, curățați bine ciupercile și tăiați-le în sferturi sau jumătăți, după cât de mari sunt.
2. Încingeți pe foc iute o tigaie de mărime medie, cam 22 cm. diametru, adăugați 1 lingură de ulei și rumeniți rapid pieptul de pui pe toate părțile. Odată rumenite, fâșiile de piept de pui se scot într-o farfurie și se păstrează la cald.

3. În aceeași tigaie se adaugă restul de ulei, se reduce focul la mediu-mic și se călesc ceapa și usturoiul, adăugând de la început un praf de sare, pentru a elimina cât mai rapid apa din legume. După ce ceapa începe să se înmoaie, se adaugă ciupercile, se amestecă și se călesc în continuare până ce se înmoaie și acestea, 3-4 minute.

4. Se adaugă înapoi în tigaie pieptul de pui rumenit, cu tot cu sucul pe care l-a lăsat în farfurie, se mărește focul și se adaugă vinul alb, tot deodată. Se fierbe la foc iute până ce vinul aproape că se evaporă complet, apoi se presară măghiranul și boiaua.

5. Se adaugă supa de pui concentrata și smântâna și se fierbe totul până ce sosul se îngroașă puțin.

6. La final, se potrivește gustul sosului de sărat și piperat și se presară cu pătrunjel verde tocat.

Acest piept de pui cu ciuperci și smântână se servește cald, are un gust minunat și se potrivește tare bine cu orezul fiert, cu paste.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!