Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Vinete umplute cu legume

Retete si gust
Aceasta reteta te duce pe culmi inalte, de placeri nebanuite. Este impregnata cu un erotism atat subtil, incat nu stiu cine ii poate rezista. Gustul este absolut sublim si nu exista cuvinte sa il definesc. Sa fie oare chimionul? Sa fie scortisoara? Sau poate vinetele suculente, sa fie de vina? Habar n-am.
Si pentru  a nu prelungi suspansul, am sa dau reteta.
vinete
Vinete umplute cu legume

Ingrediente :
  • 4 vinete;
  • 4 rosii;
  • 8 linguri ulei de masline;
  • 2 cepe;
  • 2 ardei grasi;
  • 6 catei de usturoi;
  • 1 mana de stafide brune;
  • 2 linguri de pasta de tomate;
  • 1/2 lingurita de scortisoara;
  • 1 lingurita de chimion;
  • 1 lingurita de zahar brun;
  • sare si piper, dupa gust;
Mod de preparare :
  • vinetele se spala bine, se taie jumatati, se scobeste o parte din miez si se presara sare peste pentru a iesi amareala;
  • se taie ceapa pestisori si se curata si striveste usturoiul;
  • se scoate pielita la rosii si se taie cuburi;
  • ardeii se spala, se curata de seminte si se taie in patrate;
  • miezul de vinete se taie cuburi;
  • intr-o tigaie se incing 4 linguri de ulei de masline;
  • se adauga ceapa si usturoiul si se lasa la calit pana se inmoaie;
  • se adauga ardeii grasi si miezul de vinete;
  • se presara zaharul, scortisoara si chimionul si se amesteca bine;
  • se adauga stafidele, rosiile si pasta de tomate si apa, daca mai este nevoie;
  • se lasa 10 minute la gatit;
  • intre timp se incinge cuptorul la 180 de grade;
  • vinetele se scurg de zeama lasata si se aseaza intr-o tava;
  • se umplu cu legumele preparate anterior;
  • se toarna 4 linguri de ulei de masline deasupra si se dau la cuptor pentru 35-45 de minute, pana se inmoaie vinetele;
  • mancarea se poate servi calda sau rece;
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!