Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si ciuperci

Retete si gust
Carnea de pui se gateste rapid si poate fi combinata cu o multime de garnituri si mirodenii.  Insa, de la pui, pulpele sunt cele mai apreciate, pentru ca din ele se poate pregati o masa delicioasa si care te face sa uiti de cutit si furculita.
pulpe
Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si ciuperci

Ingrediente

  • 4 pulpe pui
  • 4 aripioare
  • 500 g ciuperci
  • 1-2 lămîi
  • 1 caciulie usturoi
  • 300 ml vin alb
  • 1 lingura condimente pentru pui
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 4-5 cepe verzi
  • ardei rosu
  • 50 g cascaval afumat
  • patrunjel verde
  • 1 lingura untura
  • piper negru
  • 1/2 lingurita chilli

    Mod de preparare

    Inlaturam pielita de pe pulpele de pui , apoi le facem cu un amestec format din condimente pentru pui,piper proaspat macinat, chilli si sosul de soia.La fel frecam si aripioarele.

    Lamaile le taiem felii sibtiri, ceapa o taiem cam de 1,5 cm oblic si 4-5 catei de usturoi ii curatatm si ii taiem rondele. Intr-o tava unsa cu putina untura presaram feliile de lămîie , ceapa si usturoiul taiate.

    Asezam deasupra pulpele si aripioarele condimentate. Curatam ciupercile si piciorusele lor, cascavalul il taiem feliute subtiri, patrunjelul verde il tocam. Preparam sosul de usturoi din restul de usturoi presat, doua linguri de ulei de masline, o lingura de patrunjel verde tocatsi 100 ml vin. Le amestecam pe toate sa se omogenizeze.

    Ciupercile le asezam peste aripioarele si pulpele de pui si cu ajutorul unei lingurile punem in palaria ciupercutelor putin din sosul de usturoi.

    Restul sosului il punem in tava in care am adaugat si cele 200 ml de vin alb.

    In fiecare palarioara de ciuperca , mai adaugam cate o feliuta de cascaval afumat si cate o feliuta de ardei rosu. Feliile de lamaie ramase pe punem deasupra peste carne.

    Dam tava cu carne la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C pentru aproximativ o ora , sa se coaca bine pulpele si aripioarele. Cand sunt bine rumenite le servim alaturi de ciuperci si o salata de varza, amestecata cu putina varza rosie si 2-3 rosii cherry.

    Pofta mare sa aveti !
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!