Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tort cu fructe exotice

Retete si gust
Tortul cu sarlota si fructe se face imediat pentru ca nu necesita coacere. Mai mult, este pentru orice buzunar, nefiind costisitor.
fructe
Tort cu fructe exotice

Ingrediente:

un pachet piscoturi - 400g
fructe exotice - ex: mandarine, kiwi, ananas
400-500ml frisca lichida
Crema:
4 galbenusuri
150-200g zahar
50-60g amidon
500ml lapte
vanilie
un plic gelatina si un plic intaritor pt frisca
Sirop:
250ml apa
150g zahar
arome

Mod de preparare:
Crema:
-Punem laptele la fiert.
-Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin ca o crema,apoi adaugam amidonul si coaja rasa de la o lamaie.
-Dupa ce laptele a dat intr-un clocot,tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin.
-Peste galbenusiurile batute adaugam putin cate puti laptele amestecand incontinuu.
-Rurnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand incontinuu pana se ingroase bine crema si o punem la racit.
-Gelatina o preparam conform instructiunilor de pe plic si o adaugam in crema. -Intr-un vas batem frisca fff bine si o dam la frigider.
-Dupa ce crema si frisca s-au racit le amestecam si mai mixam putin,apoi dam din nou la rece aprox 30min.
-In crema adaugam si fructele si mai dam la rece.
Siropul: amestecam apa cu zaharul si aromele si dam la foc pana se topeste zaharul si apoi lasam sa se raceasca.

Asamblare:
-Avem nevoie de o oala mai mare cu pereti inalti cat piscoturile pe care o tapetam cu folie alimentara atat pe fund cat si pe pereti.
-In fundul vasului ornam cu fructe.
-Luam fiecare piscot si il scufundam in sirop si tapetam pereti vasului asezan piscoturilr in picioare unele langa altele.
-Peste fructe turnam 1/2 din crema si apoi punem un strat de oiscoturi inmuiate.
-Peste piscoturi turnam si restul cremei si acoperim cu alt strat de piscoturi.
-Acoperim vasul si il dam la rece(ideal este sa-l faceti seara si sa-l lasati pana a  doua zi sa se raceasca bine.
-A doua zi puneti deasupra oalei un platou si apoi rasturnati printr-o miscare brusca tortul.
-Daca doriti puteti sa-l mai ornati cu frisca si fructe.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!