Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Carne de porc in aluat

Retete si gust
Se prepara usor, ea este perfecta pentru orice masa festiva pe care o pregatiti in linistea caminului dumneavoastra. Veti obtine la final un preparat atat delicios, cat si extrem de aspectuos. Va prezentam mai jos modul de preparare.
porc
Carne de porc in aluat
Ingredientele:
  • un kilogram de file de porc;
  • 100 ml lapte;
  • 100 grame de unt;
  • jumatate de kilogram de faina;
  • doua linguri cu ulei de masline;
  • 24 de grame de drojdie proaspata;
  • 200 ml de apa;
  • doua lingurite cu zahar;
  • sare;
  • piper;
  • sase linguri cu lapte;
  • doua galbenusuri.
Mod de preparare:
  1. Fasonati carnea indepartandu-i grasimea in totalitate, spalati bine carnea in jet de apa, apoi lasati-o la scurs. Cand carnea s-a scurs bine, condimentati-o cu sare si piper dupa gust, apoi lasati-o pe un platou sa se odihneasca;
  2. Puneti laptele la incalzit, aduceti-l aproape de temperatura de fierbere, apoi opriti-l si lasati-l sa se raceasca pana cand devine caldut;
  3. Cerneti faina de doua ori intr-un vas incapator, faceti o adancitura in mijloc in care asezati drojdia;
  4. Dizolvati drojdia in laptele caldut, amestecati bine pana cand aceasta se dizolva in totalitate, adaugati in continuare zaharul. Continuati sa amestecati pana cand si acesta din urma se dizolva in intregime, apoi adaugati uleiul, apa si incepeti sa inglobati treptat din faina. Adaugati putina sare si continuati sa framantati pana cand intreaga cantitate de faina este integrata in aluat. Veti obtine la final un aluat elastic ce nu se lipeste de maini. Presarati putina faina deasupra aluatului, acoperiti vasul cu un servet de bucatarie curat din panza, apoi lasati aluatul sa creasca la loc caldut timp de trei sferturi de ora;
  5. Puneti pe foc o tigaie, cand aceasta s-a incins adaugati untul taiat in cubulete. Lasati untul sa se topeasca la foc mic, avand grija sa nu se afume. Amestecati in continuu pana cand acesta este topit in intregime. Adaugati apoi muschiul file si prajiti-l pe toate partile timp de cinci – sase minute. Scoateti muschiul pe o hartie absorbanta de bucatarie achizitionata din comert pentru a indeparta excesul de grasime, apoi pastrati-l la loc caldut;
  6. Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius timp de jumatate de ora;
  7. Pregatiti o tava de cozonac pe care o ungeti cu ulei si o tapetati cu hartie de copt;
  8. Bateti galbenusurile bine cu un praf de sare pana cand se omogenizeaza, apoi adaugati laptele. Amestecati in continuu pana cand compozitia devine uniforma;
  9. Cand painea a crescut presarati masa de lucru cu faina, intindeti aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de grosime egala. Asezati muschiul file calit anterior pe o extremitate a aluatului, apoi rulati, acoperind in intregime muschiul. Lipiti capetele si asezati rulada preparata in tava pregatita anterior. Intepati din loc in loc aluatul cu ajutorul unei furculite pentru a-i permite carnii sa respire. Ungeti rulada cu galbenusul batut cu lapte anterior, cat mai uniform, incercand sa acoperiti cat mai bine intregul preparat;
  10. Cand cuptorul este bine incins introduceti tava de cozonac in interior si lasati preparatul sa se coaca timp de un sfert de ora la 180 de grade Celsius. Reduceti focul la 160 de grade Celsius si lasati preparatul sa se coaca pentru inca o jumatate de ora;
  11. Cand aluatul este frumos rumenita la suprafata, opriti focul si lasati preparatul sa se raceasca in cuptorul stins cu usa deschisa. In acest fel trecerea de la temperatura inalta necesara coacerii la cea din exterior se face treptat;
  12. Cat este inca calduta, scoateti rulada din tava si sectionati-o in feliute. Este foarte important sa folositi un cutit foarte ascutit, pentru a nu distruge montajul preparatului;
  13. Serviti rulada alaturi de o garnitura de cartofi natur.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!