Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura cu nuca si cocos in foi de napolitane

Retete si gust
O prajitura cu multe straturi si muulte arome imbinate perfect de o crema fiina. Aceasta reteta e una dintre multele minuni, una dintre cele mai bune dulciuri.
prajitura
Prajitura cu nuca si cocos in foi de napolitane


INGREDIENTE

Blat de nuca:
  • 6 albusuri
  • 9 lg zahar
  • 150 gr nuca macinata
  • 4 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 foaie napolitane 
Blat de cocos:
  • 6 albusuri
  • 9 lg zahar
  • 150 gr nuca de cocos
  • 4 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lgt esenta de migdale
  • 1 foaie napolitane 
Crema:
  • 12 galbenusuri
  • 12 lg zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 300 gr unt
+ ciocolata rasa pentru ornat

MOD DE PREPARARE

Folositi o tava mare de 30cm x 40cm cu hartie de copt.

Blaturile:

Pentru fiecare blat, batem bine albusurile cu zaharul, punem eventualele esente, apoi inglobam amestecul de faina, nuca si praf de copt si turnam compozitia in tava peste foaia napolitane. Dam tava la cuptor la 180C pana cand blatul e rumenit pe deasupra si nu mai lipeste.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana se deschid la culoare si cresc in volum, apoi se pun pe baie de aburi pana crema devine fina si se mai leaga putin. Dupa ce o luam de pe foc punem zaharul vanilinat si esenta, apoi o lasam la racit. Intre timp, mixam untul sa devina cremos. Cand crema a ajuns la temperatura untului turnam cate o lingura de crema in unt pana se omogenizeaza.

Asamblare:

Punem 2/3 din crema intre foi, apoi restul pe deasupra. Foile se aseaza cu foaia de napolitana lipita de crema ca sa se inmoaie. Ornam cu ciocolata rasa.
Se taie cel mai bine a doua zi.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!