Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura cu miere si lapte condensat

Retete si gust
Tot am primit întrebări despre cum se face celebra prăjitură rusească cu lapte condensat. Este delicioasă crema de lapte condensat, știu de ce este atât de căutată această rețetă. Așadar, asta este rețeta de prăjitură cu lapte condensat!
Prajitura cu miere si lapte condensat

Ingrediente:
Pentru foi:
● 200 g unt
● 200 g zahăr
● 6 ouă                                                                                                                                                     ● 15 g drojdie uscată
● 200 g miere
● 700 g faină
● 2 linguriț e cacao
Pentru cremă:
● 2 gălbenuș uri                                                                                                                                        ● 60 g făină
● 400 ml lapte
● un plic zahăr vanilat
● 400 g unt moale
● 370 g lapte condensat

Mod de preparare:

1. Se amestecă ouăle cu mierea și zahărul timp de 5 minute, se adaugă untul ș i se amestecă încă 3 minute. Se adaugă drojdia amestecată cu făina și cacaua ș i se frământă.
2. Aluatul se lucrează puț in, se împarte în 8 păr ți ș i din fiecare se întinde o foaie care se coace 8-9 minute în tava acoperită cu hârtie de copt. Se lasă la răcit separat.
3. Pentru cremă, se clocoteș te laptele, gălbenuș urile se freacă cu zahărul vanilat ș i făina, se toarnă laptele cald, se repune vasul pe foc ș i se amestecă pentru a obț ine o cremă groasă. Se toarnă într-un vas ș i se lasă la răcit.
4. Untul se freacă bine și i se adaugă câte puț ină cremă fiartă, se pune laptele condensat și se mai bate 4 mi nu te. Foile se decupează de marginile neregulate cae se mărunțesc cu mixeul. Foile se pun alternativ cu crema într-o tavă. Se presară peste ele marginile mărunț ite de la
foi. Această prăjitură cu lapte condensat se lasă aș a de seara până diminea ța ș i apoi se taie.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!